Приготування форелі покроковий фото рецепт

Фото запеченої в духовці форелі

Покроковий фото рецепт форелі, запеченої в духовці. Риба запікається цілком без загортання у фольгу. Попередня підготовка мінімальна — чистимо, маринуємо в солі та перці, поливаємо соком лимона, оливковою олією, і відправляємо форель запікатися в духовці до готовності. Подається ця рибна страва з овочами, проте можлива подача і з гарніром.

Інгредієнти

  • Форель (моя була на 1 кг.) — 1 шт.;
  • Лимон — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт.;
  • Оливкова олія — 5 ст. ложок;
  • Сіль, чорний перець — за смаком;
  • Зелена цибуля — 1 пір’їнка;
  • По кілька гілочок петрушки і кропу;

форель запечена в духовці рецепт

На відміну від горбуші або кети, форель більш пристосована для запікання, оскільки вона більш жирна, а тому, в процесі запікання не підсихає. Цей рецепт розповість, як смачно, швидко і просто приготувати цілу форель у духовці. У фольгу риба не загортається, однак, ми застелимо фольгою деко щоб уникнути пригорання. Але давайте про все по порядку!

форель почистити від луски

Для початку нам потрібно рибу почистити від луски, вирізати зябра і просушити паперовими рушниками.

дамо рибі промаринуватися

Тепер зробимо на рибі по обидва боки три-чотири надрізи, як показано на цій фотографії рецепта, змастимо форель невеликою кількістю оливкової олії, посолимо, поперчимо, і гарненько втремо сіль і перець у рибу. Тепер, дамо рибі ось у такому вигляді полежати хвилин двадцять, щоб просолитися і насититися ароматом перцю.

Фрикадельки — це універсальна страва, яка може бути і основним блюдом, і гарніром, і навіть суповою заправкою. Але секрет ідеальних фрикадельок починається з вибору правильного м’яса, про що детально розповідається на https://kiskin.shop/jake-mjaso-obirati-dlja-frikadelok-shhob-voni.html. Там пояснюють, чому курячий фарш дає ніжність, свинина — соковитість, а яловичина — насичений смак, і як поєднати ці види м’яса для ідеального результату.

поллємо форель соком половини лимона

Після закінчення двадцяти хвилин маринування, поллємо цілу рибину зовні і всередині соком половини лимона.

форель запечена в духовці рецепт

Покладемо форель на деко, застелене фольгою, поллємо її оливковою олією,

скільки запікати форель

І відправимо форель у попередньо розігріту до 220 градусів духовку запікатися. Відповісти на питання, скільки запікати форель, дуже просто — якщо риба, як у мене, на 1 кг. і менше — запікати потрібно рівно 20 хвилин, якщо екземпляр більший — час запікання форелі в духовці потрібно збільшити на 5-10 хвилин.

форель запечена в духовці рецепт

Ну а поки риба готується, займемося оформленням подачі: половину лимона, що залишилася, і томати — наріжемо на часточки, зелень петрушки і кропу — нарубаємо, зелену цибулю — наріжемо ось такими пір’їнками трохи навскоси.

форель запечена в духовці рецепт

Рівно через двадцять хвилин за вказаної температури готування наша запечена форель матиме приблизно такий вигляд, як показано на фото,

Перемістимо рибу на дошку

Перемістимо рибу на дошку разом із фольгою (на жаль, звільнити рибу від фольги, не порушивши цілісність риби, у мене не вийшло), і приступимо до оформлення подачі.

Оформимо форель овочами

Оформимо форель овочами і зеленню, і ось у такому вигляді подамо цю страву до столу! Смачного!