Що можна приготувати з готового листкового тіста

Що можна приготувати з готового листкового тіста з листкового тіста, є багато варіацій на

Готове листкове тісто — один із суттєвих помічників на кухні, особливо якщо рідні та близькі не проти частенько поласувати випічкою домашнього виробництва. Існує дуже багато видів тіста, купити його або виготовити вирішує сама господиня, виходячи зі своєї зайнятості. Найлегшим і найприємнішим на смак є листкове тісто, його люблять як дорослі, так і дітки, які не нехтують можливістю скуштувати смакоту, солодку та солону, виготовлену з нього… Куплене тісто практично не має відмінностей від домашнього, воно пухнасте і легке, піддається рукам і має гарний зовнішній вигляд після випікання. Тому рецептів із готового листкового тіста можна відшукати велику різноманітність. Отже, почнемо із солодких виробів із готового листкового тіста.

Солодкі слойки, язики, хворост із листкового тіста

Потім посипати корицею.

Згорнути краї всередину. І нарізати тісто смужками завширшки близько 5 см. У кожному пласті зробити розріз у середині (не до країв).

Край смужки пропускаємо через отвір у середині стрічки.

Рулетики з готового листкового тіста

Розкачати листкового тісто. Пласт присмачити зверху рослинною олією. А потім посипати цукровим піском.

Після цього посипати листкове тісто маком.

Згорнути тісто рулетиком і нарізати його на невеликі шматочки 5-6 см.

Потім кожен шматочок надрізати в середині і розгорнути (див. фото). Запекти в духовці 7-10 хвилин при 180 градусах.

Солодка випічка з готового листкового тіста рецепти

Торт на листковому тісті з фруктами та ягодами із заварним кремом

  • Тісто листкове, готове (дріжджове) — 0,5 кілограма.
  • Яйця — 4 штуки.
  • Сир — 0,5 кілограма.
  • Молоко — 200 мілілітрів.
  • Вершки (30%) — 0,5 літра.
  • Цукор — 200 грамів.
  • Желатин — 1 упаковка (45 грамів).
  • Заморожена вишня — 0,5 кілограма.
  • Консервовані персики — 200 грамів.

Почнемо приготування нашого рецепта з готового листкового тіста з того, що поставимо розморожувати тісто просто на стіл, на обробній дошці. Після того, як воно дійде до потрібної кондиції, трохи його розкачаємо, виріжемо з нього коло, приклавши форму для випікання, щоб підходило їй за розміром. Змащуємо форму вершковим маслом або маргарином, не шкодуємо, змащуємо рясно. Викрадаємо сирий корж, проколюємо виделкою, щоб під час випікання не здувалися пухирці. Розігріваємо духовку до 220 градусів, після чого ставимо форму, випікаємо корж 10 хвилин.

Тим часом із вишні дістаємо кісточки, відкидаємо на друшляк, а через 20 хвилин засипаємо цукром. Желатин розділяємо — 15 і 30 грам, замочимо його окремо, поки не розбухне. Сир протираємо через сито, або ж добре збиваємо блендером, щоб був однорідним і ніжним. Персики нарізаємо невеликими кубиками. Дістаємо корж із духовки, щоб остигав у формі.

Далі, за рецептом із готового листкового тіста, почнемо готувати заварний крем. Робимо водяну баню, ставимо на неї каструлю з молоком і жовтками, цукром. Перемішуємо постійно, крем готовий, коли почнемо загусати, приблизний час приготування півгодини. Додаємо 30 грамів желатину, перемішуємо. Залишаємо остигати. А поки що збиватимемо вершки, доки не стануть густими та повітряними, а коли крем охолоне, додамо вершки, персики та сир, перемішаємо. Викладемо готовий крем на корж, ховаємо в холодильник на 1,5 години.

Поки торт охолоджується, проварюємо вишню з цукром, поки останній не розчиниться, кип’ятимо, вимикаємо, дістаємо ягоди, а в сироп за рецептом із готового листкового тіста додаємо меншу частину желатину, перемішуємо, охолодимо. А коли вишня буде холодною, дістаємо торт із холодильника і прикрашаємо вишнею, яку заливаємо густим сиропом із желатином. Потім сховаємо в холодильник на кілька годин, а краще на добу, щоб торт повністю застиг.

Слойки-косички з горіховою начинкою та прянощами

  • Тісто листкове готове (дріжджове) — 300 грамів.
  • Вершкове масло — 50 грамів.
  • Яйце — 1 жовток.
  • Молоко — 1 ложка столова.
  • Цукор — 4 ложки столові.
  • Горіх мигдальний — 70 грамів.
  • Гвоздика і кориця — за смаком.

Працюючи з готовим тістом, починаючи кожен рецепт за його участю, необхідно його розморозити. Просто залиште на столі, на обробній дошці листи на півгодини. Тим часом приготуємо начинку для наших ароматних булочок — слойок. Нам знадобиться блендер або м’ясорубка, щоб перемолоти мигдальний горіх у крихту, разом із цукром, гвоздикою та корицею, потім додамо молоко, перемішаємо все в кашку, запах буде неймовірним.

Що можна приготувати з готового листкового тіста пиріжки, закуски

Далі рецепт із готового листкового тіста говорить — пласти тіста помістимо на стіл, рясно посипаний борошном, розкачаємо його, розділимо на 4 частини. Кожну з них рясно намазуємо горіховою начинкою. Тепер згортаємо в рулет, розрізаємо вздовж, але не до кінця, формуємо косичку, а потім з’єднаємо кінці, щоб вийшло коло.

Збиваємо яєчний жовток і змащуємо кожну булочку, зверху можна посипати цукром, пудрою (після випічки), корицею. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин — але час індивідуальний, залежить від тіста, духовки, тож слідкуйте за випічкою, щоб потім скуштувати з кавою, чаєм чи какао, ароматні круглі косички.

Східні солодощі на листковому тісті

  • Тісто листкове готове — 400 грамів.
  • Горіхова суміш (волоські, кеш’ю, мигдаль) — 1 склянка.
  • Коричневий цукор — 1 склянка.
  • Яйце — 1 жовток.
  • Кориця в паличках — 1 штука.
  • Ваніль у стручках — 2 штуки.
  • Кардамон — 3 штуки.
  • Цедра апельсина.

Почнемо з тіста: нам потрібно 4 квадрати листкового тіста. Для цього ми розморожуємо — залишаємо на столі на півгодини, а потім розгортаємо та витягаємо в прямокутник кожен пласт листкового покупного тіста, і розрізаємо навпіл.

За допомогою блендера, комбайна або м’ясорубки, подрібнюємо горіхову суміш. Нею намазуємо кожен шар тіста, складаємо їх один на інший, а верхній — промазуємо збитим жовтком. Розігріваємо духову піч до 190 градусів, випікаємо близько 15 хвилин.

Поки запікаємо солодощі, приготуємо сироп-просочення, оскільки за даним рецептом із готового листкового тіста, ми робимо насичені солодощі. У воду висипаємо цукор, кладемо прянощі, цедру, доводи до кипіння на повільному вогні, перемішуючи. Залишаємо натягнутись на півгодини, проціджуємо. Дістаємо з духовки випічку, розрізаємо уздовж, а потім поперек. Сиропом поливаємо випічку, рясно, щоб тісто стало мокрим. Даємо просоченню повністю вбратися, залишаємо до охолодження, можна в холодильник, на кілька годин. Подавати краще з кавою, дуже смачно й оригінально.

Штрудель яблучний — легка випічка, із сухофруктами та горіхами

  • Тісто листкове готове — 1 лист.
  • Яблука солодкі — 0,5 кілограма.
  • Білі сухарі — 3 столових ложки.
  • Чорнослив — 50 грамів.
  • Родзинки — 50 грамів.
  • Горіх волоський — 50 грамів.
  • Цукор — 5 столових ложок.
  • Кориця — 0,5 ложки чайної.

Займемося розморожуванням тіста. Тим часом готуватимемо яблучну начинку: яблука очистимо від шкірки, промиємо, нарізатимемо тонкими пластинками. Викладаємо їх у миску, додаємо цукор, рубані горіхи та сухофрукти, корицю.

Далі за рецептом із готового листкового тіста штруделя, посипаємо стіл борошном, розкачуємо тісто, дуже тонко. Це важливо, щоб наша випічка вийшла ніжною. Начинку перемішуємо, ретельно. Тісто потрібно промазати будь-яким маслом, краще, звісно, вершковим, залишаючи не зворушеними краєчки. З одного боку лист тіста посипаємо сухариками, зверху будемо накладати начинку. Після — загортаємо штрудель, закріплюючи кінці, щоб начинка залишалася в середині тіста повністю, і тісто просочилося, стало соковитим.

Духовку розігріваємо на 220 градусах. Перед тим, як ставити штрудель, зменшуємо температуру до 200, залишаємо випікатися на 40 хвилин. Дістаємо готовий штрудель, посипаємо цукровою пудрою, перемішаною з ваніллю, даємо охолонути. Дуже смачно їсти теплий штрудель із морозивом, під каву, або просто з чаєм.

Закусочні пироги й торти, піци з готового листкового тіста

Ірландська Косичка — простий, ароматний пиріг

  • Тісто листкове готове — 0,5 кілограма.
  • Яйця — 1 штука.
  • Шинка, пісна — 200 грамів.
  • Шпинат рубаний — 200 грамів.
  • Картопля — 2 штуки.
  • Сир тертий (переважно Чеддер, але можна замінити тим, який є в наявності) — 200 грамів.
  • Кунжут або кмин (за бажанням) — на смак, для посипання пирога.

Підготуємо продукти, а тим часом будемо розморожувати листкове тісто — просто залишаємо його на дошці на столі на півгодини. Промиємо картоплю і поставимо її варити до готовності, не знімаючи шкірки, залишаємо вистигати, після чого будемо різати кружечками, не дуже тонкими, так, щоб смак картоплі відчувався добре. Даний рецепти з готового листкового тіста передбачає використовувати не чищену картоплю (залишаємо бульби в «мундирі»).

Шинку нарізаємо так само тоненькими кружальцями або квадратами, як зручно. Натираємо сир, дрібно рубаємо шпинат. Якщо шпинат заморожений, добре позбудьтеся вологи із зелені, вона завадить, зіпсує свіжий смак готового пирога.

Тісто викладаємо на пекарський папір, по середині кладемо шинку, на неї — рубаний шпинат, картоплю, і все рясно посипаємо сиром. Тепер краї тіста з обох боків розрізаємо на середні смужки (робимо приблизно 10 надрізів). За цим рецептом із готового листкового тіста, ми будемо заплітати з цих смуг косичку.

Візьміть яйце, збийте його з кількома ложками води, змастіть пиріг зверху, відразу посипте насінням кмину або кунжуту. Поставте в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.

Солоний «Наполеон» — закусочний святковий, ситний торт

  • Тісто листкове готове — 1,2 кілограма.
  • Сир твердий — 200 грамів.
  • Гриби печериці — 300 грамів.
  • Картопля — 3 штуки, великі.
  • Цибулина — 1 штука, велика.
  • Зелень петрушки — 1 пучок.
  • Вершки (15% жирності) — 200 мілілітрів.
  • Олія соняшникова — 100 грамів.
  • Сіль, суміш перців, трави сушені (на смак) — за бажанням.

Наш рецепт із готового листкового тіста торта «Наполеон», починається так само, як і приготування солодкого його тески — з випікання коржів. Усього потрібно виготовити 4 коржі, тому розморожуємо тісто, ділимо на відповідну кількість частин, розкачуємо тонко на столі, присипаному борошном. Після кладемо на пекарський папір, випікаємо 15 хвилин, 220 градусів.

Картопляна частина начинки: промиємо й почистимо картоплю, поріжемо і поставимо варити. За 10 хвилин до готовності зливаємо воду, додаємо сіль і заливаємо вершками. Проварюємо картоплю до готовності і робимо, за допомогою товкучки, дуже ніжне й однорідне пюре, можна на допомогу взяти блендер, адже картопля має бути не надто рідкою, але й не густою, без грудочок і шматочків.

Тепер перейдемо до наступного етапу приготування начинки для нашого рецепта з готового листкового тіста «Наполеона». Очистимо цибулю, гриби, промиємо. Цибулину розрізаємо на тонкі півкільця, гриби так само нарізаємо не дуже крупно. Будемо обсмажувати, спершу цибулю, потім, коли вона набуде золотистого відтінку і злегка стане прозорою, додамо гриби, обсмажимо на соняшниковій олії, з додаванням суміші перців і солі.

Гриби з цибулею будемо змішувати з картоплею, додавати трави і прянощі. Натираємо сир, коржі перемажемо сумішшю начинок, а зверху посипаємо сиром (так кожен шар). Випікаємо торт близько 8 хвилин, поки сир не розплавиться. Зверху посипаємо дрібненько нарубаною зеленню.

Піца збірна — проста і швидка піца, смачна і соковита

  • Тісто листкове готове (дріжджове) — 1 кілограм.
  • Гриби печериці — 300 грамів.
  • Ковбаса салямі сирокопчена — 300 грамів.
  • Оливки без кісточки — 100 грамів.
  • Сир — 200 грамів.
  • Томати — 4 штуки.
  • Оливкова олія — 3 столові ложки.
  • Часник — 4 зубці.
  • Суміш перців і прованських трав — пів чайної ложки.
  • Томатна паста гостра — 1 столова ложка.

Приготування такої піци, як і будь-якого іншого рецепта з готового листкового тіста, швидке та просте, оскільки не потрібно возитися із самою основою. Просто візьміть тісто, трохи розморозьте на столі, розкачайте для прямокутного дека, на який кладіть пекарський папір, змазаний олією. Тісто потрібно залишити на столі на годину, так воно трохи підніметься. А поки будемо займатися начинкою і соусом.

Соус: часник і томати очистити від шкірки, подрібнити, тушкувати з травами й оливковою олією на повільному вогні під кришкою на сковороді, помішуючи, протягом 20 хвилин. Додаємо томатну гостру пасту, щоб піца була більш насиченою, оскільки магазинне тісто не має вираженого смаку. Тримаємо під кришкою ще 10 хвилин, і вимикаємо, даємо охолонути, а поки приготуємо начинку для піци.

Очистимо, промиємо гриби, наріжемо пластинками і трохи обсмажимо на олії, щоб у них з’явилася золота скоринка. Серед рецептів із готового листкового тіста є багато варіацій на тему приготування піци, наша буде збірною, тому кладемо в неї все найсмачніше, а отже, далі займемося підготовкою ковбаси — нарізуємо її тонкими кружальцями. Потім — оливки так само ріжемо кружечками, сир — натираємо на крупній тертці.

Тепер усе викладаємо шарами на тісто. Перше — соус, рясно намазуємо його на тісто. Потім — ковбаса, гриби, сир, оливки. Ставимо деко зі смаколиками в духовку на 15 хвилин за 200 градусів. Якщо піца буде сирувата, знижуємо температуру до 150 і залишаємо ще на 15 хвилин. Верху можна посипати зеленню.

Солоні порційні пиріжки, закуски, закуски

Самса куряча — швидкі, трикутні пиріжки з курячою начинкою

Можна взяти абсолютно будь-яку начинку, головне, щоб вона була соковитою — фарш, овочі, сир тощо. А вже, яке розмаїття приправ і прянощів можна використовувати!

  • Тісто листкове готове — 0,5 кілограма.
  • Цибулина — 1 штука, краще побільше.
  • Куряче філе — 0,5 кілограма.
  • Соус соєвий — 50 мілілітрів.
  • Яйця — 1 штука.
  • Чорний перець мелений, сіль і мелена приправа, зіра — за смаком.

Залишаємо розморожуватися тісто на обробній дошці на півгодини. Тим часом будемо маринувати начинку для нашого рецепта з готового листкового тіста. Для цього нарубаємо цибулину, дрібно, так само маленькими шматочками нарізаємо куряче філе, перемішуємо з прянощами і приправами, сіллю, заливаємо соєвим соусом — залишаємо ароматну начинку на 20 хвилин.

Посипаємо стіл борошном, розкачуємо тісто, розрізаємо його на квадрати (12 на 12 сантиметрів). У кожен квадратик накладаємо начинку. Тепер кожен куточок квадратика зліпимо в центрі, закладаючи пальцями краєчки, щоб начинка була надійно захована під тістом.

Яйце добре збиваємо з невеликою кількістю води, промащуємо кожен пиріжок. Викладаємо заготовки на деко, попередньо змащене олією. Ставимо в духову піч на півгодини, 180 градусів. У підсумку цей швидкий рецепт із готового листкового тіста здивує вас і ваших домочадців своєю красою, соковитістю і практичністю. Подавати можна з гострим томатним соусом або просто вприкуску з супчиком.

Сосиска в листковому тісті — швидка, всіма улюблена страва, яка не потребує презентації

  • Тісто листкове готове — 4-грамів (на 1 сосиску близько 40 грамів).
  • Сосиски — 10 штук на 10 порцій.

Усе просто, навіть занадто, але в підсумку ваші домашні будуть задоволені, поглинаючи смачні сосиски в тісті, з томатним соком, бульйоном або ще чимось смачним. А ви зможете вечорок відпочити від приготування вечері або обіду.

Наш рецепти з готового листкового тіста сосисок у тісті починається з того, що ми відваримо саму начинку до напівготовності. Наріжемо тісто смужками, будемо замотувати сосиски спіраллю. Деко застеляємо пергаментним папером для випікання, можна змастити маргарином або олією, соняшниковою. Викладаємо сосиски в тісті, ставимо в заздалегідь розігріту духовку на 7 хвилин за 200 градусів, потім зменшуємо температуру до 160, і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Готово!

Мішечки з начинкою з форелі — святкова страва, проста, але оригінальна

  • Тісто листкове готове — 1 упаковка (2 листи).
  • Цибуля, краще червона, вона солодша і хрустка — 3 штуки, середнього розміру.
  • Філе морської форелі — 600-700 грамів.
  • Масло вершкове — 100 грамів.
  • Лимон — 1 штука, стиглий.
  • Суміш сушених трав для риби, сіль і білий товчений перець — за смаком.

Насамперед розморозимо тісто, залишивши його на столі на дошці. Тим часом для рецепта з готового листкового тіста мішечків, підготуємо начинку. Візьмемо філе риби, наріжемо невеликими квадратиками, побризкаємо соком одного лимона, додамо приправи і прянощі, сіль. Залишаємо начинку промаринуватися на півгодини, перемішавши форель із добавками. Нарубаємо цибулю, краще не дуже дрібно, але так, щоб було приємно їсти, на ваш розсуд, як ви любите.

Тим часом тісто вже підготовлено, насипаємо борошно на стіл, трохи розкачаємо його, щоб лист був тоншим, розрізаємо на рівні частини — квадрати. У кожен квадратик накладаємо трохи цибулі та маринованої форелі. Тепер візьмемо масло, його краще не діставати з холодильника до останньої хвилини, щоб залишалося холодним. За рецептом із готового листкового тіста мішечків із рибною начинкою, потрібно класти маленький шматочок вершкового масла на начинку, після чого сформувати бомбочки, зафіксувавши їх зверху чи то цибулею, чи то гілочкою зелені, вашою улюбленою.

Ставимо в духовку, попередньо розігріваємо її до 180 градусів, випікаємо близько півгодини, залежить від того, наскільки тонко ви розкачаєте тісто. Викладаємо на велике блюдо, застелене листям кучерявого салату.

.

Джерело: https://blogreceptov.icu/