Рецепт цього ошатного й апетитного тортика був узятий у сусідки. Забігши на кілька хвилин у якихось справах і побачивши таку красу, не залишалося нічого іншого, крім як дізнатися все про такий десерт. А сьогодні вже і я поділюся, як приготувати торт «Пінчер кучерявий».
- Час приготування: 2 години
- Кількість порцій: 15
- Кухонна техніка та начиння: миски з глибокими краями, міксер, пружинка для ручного збивання, деко, кондитерський мішок.
Необхідні продукти
Ось основні інгредієнти, з якими доведеться попрацювати:
- борошно (250 г);
- сметана (200 г);
- згущене молоко (180-190 г);
- цукор (130 г);
- какао-порошок (20 г);
- яйця (2 шт.);
- сода (1 чайна ложечка);
- курага (100 г);
- чорнослив (100 г);
- родзинки (100 г).
Щоб зробити крем, беремо:
- жирну сметану або вершки (700 г);
- цукрову пудру (200 г).
Шоколадну глазур отримують із:
- цукру (70 г);
- вершкового масла (50 г);
- молока (50 г);
- какао (20 г).
Історія появи торта «Кучерявий пінчер»
Якоїсь загальноприйнятої версії його появи немає, та й собаки тут ні до чого. Історики кухні та кухарі вважають, що торт «Кучерявий пінчер» завдячує своєю назвою сім’ї англійських кондитерів, яка придумала оригінальну рецептуру. За деякої схожості з іншими сметанними десертами він має свої особливості, з якими ми зараз і познайомимося на практиці.
Як приготувати торт «Кучерявий пінчер» у домашніх умовах
Для тих, хто вже знайомий із технологією домашньої випічки, тут немає нічого незвичайного. Хоча і для новачка складності ніякої, треба тільки запастися потрібними інгредієнтами і правильно їх обробити. Приступаємо.
Компоненти 1-го етапу
- згущене молоко;
- цукор;
- яйця;
- сметана;
- сода;
- борошно.
Відкривши банку згущеного молока, переливаю його в окрему миску з високим бортом. Туди ж підуть цукор і яйця. Ділити їх на білки з жовтками не треба, що тільки полегшує справу. Залиште трохи згущеного молока — воно ще згодиться.
Докинувши в нашу ємність сметану, збиваю все це міксером. При цьому намагаюся, щоб така маса мала густоту трохи більшу за середню.
Тепер черга борошна. Її я попередньо перемішую з содою в окремій тарілці. Щоб тісто вийшло «повітряним», завжди просіюю її. Тим, хто вперше взявся за торт, підкажу, що саме борошно потрібно додавати частинами — висипати одним рухом усі 250 г не варто.
Щоб «Кучерявий пінчер» у домашніх умовах вийшов на славу, добре перемішайте отриману заготовку.
Далі я беру круглу форму і застеляю її дно пергаментним папером. Зачерпнувши 4-5 ложок тіста, рівномірно розмажу їх по всій площі — це і буде основа для торта.
Тут саме час попросити помічників виставити духовку на 180. Коли вона прогріється, ставлю форму хвилин на 10-5. Далеко не відходимо, поглядаємо на корж.
Коли він став доволі рум’яним, можна пробувати на готовність (проткнувши зубочисткою). Якщо нічого до неї не пристало, значить все добре.
Компоненти 3-го етапу
- какао-порошок
У тісто, що залишилося, просіюю какао-порошок. Залишається пустити в хід міксер. Якщо вийшло густувато, то нічого страшного (какао завжди загущує інші інгредієнти).
Беремо деко і вистилаємо той самий папір. Шоколадне тісто постарайтеся залити рівніше, але без фанатизму. Все одно готовий корж потім ріжеться на шматочки.
Для шоколадної основи знадобляться 180 і 10-15 хвилин.
Компоненти 4-го етапу
- згущене молоко
Готовий круглий коржик перевертаю, ще по гарячому відокремлюю папір. Його верх просочимо залишками згущеного молока. Залишимо його остигати.
Компоненти 5-го етапу
- родзинки;
- курага;
- чорнослив.
Сухофрукти розкладаю по різних тарілках і заливаю окропом. Давши настоятися 10 хвилин, зливаю воду і протираю паперовим рушником.
Чорнослив і курагу треба дрібно порізати, приблизно до розміру родзинок.
У мене тут не завжди виходить уберегти потрібні 100 г — діти, побачивши сушку, намагаються взяти побільше, і відмовити їм не виходить. Та ж історія і з шоколадною основою, яку зараз будемо різати на квадрати (десь 3 на 3 см).
Рецепт крему
Наш «Кучерявий пінчер» є рецептом зі сметаною, і її знадобиться чимало — будемо робити крем.
У миску з холодною сметанкою засипаю цукрову пудру і вручну перебиваю до густої маси.
Крем наношу на вже остиглий «кругляш».
Готові квадратики змащую ним же і кладу на основу, може вийти трохи хаотично, але для цього десерту саме воно.
Перший такий шар посипаємо сухофруктами.
З другим «поверхом» роблю те ж саме і зверху накидаю третій. Так і виходять знамениті «кучері».
Отриману красу на годинку відправляю в холодильник, щоб охолов і просів крем.
Рецепт глазурі
У маленьку каструльку кладу цукор, молоко і какао. Гарненько перемішавши, ставлю на середній вогонь. І тут доведеться помішувати, поки глазур не почне густіти. Зазвичай від початку закипання вичікую 3 хвилини.
У гарячий склад додамо вершкове масло і змішаємо, щоб воно розчинилося повністю. Даємо охолонути до трохи теплого стану.
Фінальним акордом буде робота з кондитерським мішком, за допомогою якого на холодний торт наноситься глазур. Якогось суворого, рецептурного порядку немає — лінії наносять, кому як завгодно.
Для остаточного просочення відправимо нашу смакоту в холодильник годин на 7-8. Там він вбере глазур із кремом.
Все, тепер ви знаєте, як приготувати десерт «Пінчер».
Як красиво оформити і подати торт «Кучерявий пінчер»
Такі десерти найчастіше прикрашають горіхами або ягодами. Шматочки фруктів теж годяться для кухонного «декору». У різних додаткових просоченнях, навпаки, немає якоїсь потреби. Річ у тім, що тортик сам по собі смачний і ситний, і не потребує подібних добавок.
Подають його до чаю. Звичайно, дітвора з радістю з’їсть його і з лимонадом, але тоді витягнутий з холодильника пінчер краще трохи прогріти, давши йому постояти хвилин 15-20 на столі.
Поради та рекомендації з приготування
Сьогоднішня страва вирізняється своєю простотою. Щоправда, є і пара нюансів.
Один із них стосується додавання соди. У цьому випадку її не гасять, а додають у звичайному стані.
Багато запитань викликає і борошно. Наведеного тут обсягу в 250 г для 2-кілограмових ласощів цілком вистачить. Не забувайте його просівати — так заготівля точно підніметься в духовці.
Як і з будь-яким рецептом, із цим можна поекспериментувати. Наприклад, зробити моноліт одним коржем. При цьому різнокольорове тісто намагаються капати і чергувати відтінки — так виходять «зебри». Якщо такої точності не вийде, буде цілком симпатичний «мармуровий» торт.
З духовкою все зрозуміло: тримаємо корж у полі зору, особливо якщо пічка потужна.
Рецепт за мотивами рецептів на https://yarinknochka.top/.