Доброго дня! Сьогодні хочу поділитися перевіреним і своїм найулюбленішим рецептом пиріжків у духовці. Приготуємо смачні пиріжки з сиром із дріжджового тіста.
Рецепт простий і зрозумілий, впорається навіть кулінар-початківець любитель. Тісто дуже цікаве і незвичайне, оскільки містить і дріжджі, і розпушувач. Пиріжки з сирною начинкою виходять м’які і дуже смачні. Із цього тіста можна готувати будь-яку випічку, наприклад, пиріжки, піцу, ватрушки та інше. Рекомендую спробувати.
Інгредієнти
- Вода — 200 мілілітрів
- Рослинна олія — 70 грам
- Борошно — 450-500 грамів
- Цукор — 2 столові ложки
- Сіль — 1 чайна ложка
- Дріжджі сухі — 1 столова ложка без гірки
- Розпушувач — 10 грам
- Ванілін — за смаком
- Сир або сирна маса — 300 грамів
Як приготувати дріжджові пиріжки з сирною начинкою
1. У миску влити теплу воду, додати рослинну олію, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Воду можна замінити на тепле молоко.
2. Ретельно перемішати. Накрити миску рушником і залишити на 10-15 хвилин.
Пиріг на кефірі з вишнею — це класика, яка завжди актуальна. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати цю страву, перейдіть за посиланням https://topitpoimyblog.top/pirig-na-kefiri-z-vishneju.html. Цей рецепт особливо привабливий тим, що він дуже простий у реалізації, але при цьому дає вражаючий результат. Тесто надає страві легкість і свіжість, а вишня робить її більш насиченою. Така страва ідеально підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.
3. З’явилася пінна шапочка, це свідчить про те, що дріжджі хороші й опара вдалася.
4. Додати в опару ще 1 столову ложку цукру, всипати ванілін або ванільний цукор і розпушувач тіста.
5. Акуратно перемішати.
6. Всипати в тісто сіль, перемішати.
7. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати м’яке тісто, яке відстає від рук.
8. Тісто готове. Перекласти його в миску, накрити плівкою або рушником і прибрати в тепло на 30 хвилин.
9. Тісто піднялося і можна з нього готувати пиріжки.
10. Для начинки в мене сирна маса з родзинками. Можна використовувати просто сир із цукром.
11. Тісто розділити на частини, розкласти начинку і сформувати пиріжки.
12. Викласти пиріжки на змащену олією чавунну пательню і поставити в розігріту духовку. Випекти при 180С, до рум’яного кольору. Приблизно 25 хвилин.
На вистоювання пиріжки залишати не потрібно і нічим змащувати перед випічкою також не потрібно.
Смачного!