Рулетики з баклажанів у мультиварці чудова страва для справжніх поціновувачів овочів.
Не дуже багатьом подобаються баклажани, але ті, хто знають, як готувати цей прекрасний овоч, знають, наскільки чудовий у нього смак і скільки різних і апетитних страв можна з нього приготувати. Ось ми і зробимо сьогодні з баклажанів рулетики, а готувати їх будемо в мультиварці.
Рецепт рулетиків із баклажанів у мультиварці
Інгредієнти для приготування:
- Помідор — 1 шт.
- Яйце варене — 1 шт.
- Баклажан — 1 шт.
- Сир за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції за смаком
Як приготувати рулетики з баклажанів у мультиварці
Беремо баклажан, миємо його і нарізаємо тоненькими пластинками, уздовж усього овоча. Краще нехай пластини будуть товстуваті, ніж занадто тонкі, інакше після обсмажування від них взагалі нічого не залишиться, і страва вийде не зовсім вдалою.
Баклажани необхідно посолити і залишити хвилин на 10, щоб сіль вбралася і баклажани почали пускати сік.
Як поєднати овочі, м’ясо та картоплю в одній страві? Подивіться оригінальний рецепт для мультиварки за лінком https://yarablogerka.shop/kartoplja-z-ovochami-ta-farshem-u-multivarci.html. Особливість цього варіанту – використання молодих овочів, які додають після попереднього запікання картоплі, що зберігає їхній хруст. Автор радить брати кольорову моркву та цукіні для яскравого вигляду, а також звертає увагу на тонкощі вибору спецій для м’ясного фаршу. Страва стане справжньою знахідкою для любителів смакових контрастів.
Робимо начинку. Для цього необхідно заздалегідь відварити яйця. Потім ріжемо помідори і варені яйця дрібними кубиками.
Тепер необхідно взяти будь-який твердий сир, я брала російський, і натираємо його на крупній тертці.
Помідори змішуємо з сиром, додаємо яйце, сіль і спеції. Усі інгредієнти гарненько перемішуємо. Начинка для рулетів готова.
Відкриваємо мультиварку, наливаємо трохи олії для смаження і поміщаємо туди нарізані баклажанні пластини.
Встановлюємо режим «смаження» і ставимо таймер на 15-20 хвилин. Тиснемо «старт» і обсмажуємо баклажани при відкритій кришці доти, доки вони не стануть м’якими.
Виймаємо обсмажені баклажани і викладаємо на середину нашу начинку. Звертаємо баклажан у рулет і закріплюємо шпажкою або зубочисткою.
Додаємо в мультиварку води до позначки два. Викладаємо рулети з баклажанів у ємність для варіння на парі та поміщаємо її в мультиварку.
Закриваємо кришку мультиварки і вибираємо режим «пароварка», таймер ставимо на 20 хвилин. Тиснемо «старт» і чекаємо, поки рулети повністю приготуються.
Даємо готовим рулетам охолонути і викладаємо їх на тарілку. Подавати готову страву можна зі сметаною або яким-небудь легким соусом. Смачного!