Гречка по праву вважається однією з найкорисніших і найсмачніших круп. Вона багата на залізо і кальцій, різні вітаміни, корисна для серця і печінки. Але ось готувати гречку не так просто. Домогтися, щоб вона вийшла розсипчастою і при цьому соковитою та ароматною, вдається не всім. Але у вас це точно вийде, якщо скористаєтеся нашим сьогоднішнім рецептом і приготуєте гречку з фаршем і овочами в мультиварці.
Завдяки м’ясному фаршу (я використовувала яловичий, але можна взяти і змішаний, яловичина+свинина), разом із яким готується гречка, крупа отримує насичений, багатий смак. А овочі надають їй просто чудового аромату. Можна ще поекспериментувати і зі своїми улюбленими спеціями, але я цього разу обійшлася взагалі без них. Вийшло дуже смачно!
Я вже не кажу про те, що овочі роблять нашу страву ще більш корисною та дієтичною. Особливо якщо ви щойно зірвали їх із власної грядки! А завдяки чудовим якостям мультиварки гречка з овочами та фаршем виходить ще й розсипчастою. Спробуйте, не пошкодуєте!
Рецепт гречки з фаршем та овочами в мультиварці
Продукти для приготування:
- Яловичий фарш — 300-400 грамів
- Одна головка ріпчастої цибулі
- Одна морквина
- Помідори — дві штуки
- Гречка — одна склянка
- Вода — одна склянка
- Соняшникова олія — 2 столові ложки
- Сіль за смаком
Тульський пряник у мультиварці — чи можливе таке? Рецепт з https://yamamashka.shop/recept-tulskogo-prjanika-v-multivarci.html доводить, що традиційну випічку легко приготувати вдома. Секрет у правильному поєднанні меду, гвоздики та кориці, а також у використанні режиму «випічка» з підігрівом — саме так тісто набуває характерної щільності, а глазур не тріскається.
Як приготувати гречку з яловичим фаршем і овочами в мультиварці
Почистимо цибулю з морквою, поріжемо їх кубиками.
У мультиварку наллємо соняшникову олію і пасеруємо овочі протягом 10 хвилин.
Розімнемо виделкою свіжий яловичий фарш, додамо його в мультиварку до овочів. Розіб’ємо його на маленькі шматочки.
Продовжуємо обсмажувати ще 20 хвилин, поки не зміниться колір фаршу.
Помідори миємо, можна почистити від шкірки, додаємо в чашу мультиварки.
Гречку промиємо до чистої води, додаємо до фаршу.
Додаємо сіль, заливаємо гарячою водою і все добре змішаємо.
Вмикаємо режим ГРЕЧКА і чекаємо закінчення сигналу. Відкриваємо кришку, накладаємо по тарілках за допомогою лопаточки.
Смачний обід із гречки з яловичим фаршем і овочами в мультиварці готовий! Кличемо всіх до столу.