Домашнє сирне печиво трикутники асоціюється з дитинством і з випічкою мами чи бабусі. Як ще його називають — печиво ечпочмак із сиром, це чудові ласощі для дітей і дорослих, які дуже просто приготувати вдома. Усі інгредієнти або вже є на кухні, або в повній доступності для покупки.
Калорійність та інгредієнти
Але не варто захоплюватися печивом тим, хто стежить за фігурою. Сир зберігає свою користь після випікання, але цукор, масло і борошно роблять страву калорійною.
Калорійність сирного печива ечпочмак коливається в межах 315-330 калорій на 100 г.
Як приготувати печиво трикутники з сиру, не витративши купу часу і сил? Легко! Але варто звернути увагу на два способи приготування тіста.
- Сир 5-9% — 200 грамів;
- Вершкове масло 82,5 % жирності — 180 грамів;
- Борошно пшеничне — 280-300 грамів;
- Ванілін — дрібка або ванільний цукор — ½ чайної ложки;
- Розпушувач тіста — 1 чайна ложка;
- Цукор для обвалювання — близько 100 г.
Можна додати дрібку кориці або ж обваляти тісто в очеретяному коричневому цукрі, але це не обов’язково і потрібно орієнтуватися за смаковими уподобаннями.
Способи приготування
Інгредієнти однакові, а ось рецепти печива з сиру різні. Розглянемо два покрокові рецепти сирних трикутників.
Холодний заміс
Попередньо потрібно підготувати сир. Його можна протерти через сито або скористатися занурювальним блендером до ніжного і пишного стану. Дивіться, щоб сир був свіжим, і з брикету не виливалася сироватка. Якщо ж таке трапилося, то сироватки краще позбутися і в тісто її не додавати. Якщо Ви протираєте сир через сито, то зробіть це два-три рази і вимішайте до повної однорідності.
- Змішайте і просійте всі сухі інгредієнти: Борошно, ванілін, розпушувач.
- Масло дістаньте з морозильної камери і потріть на крупну тертку.
- Після змішуємо з сиром до однорідного стану.
- Частинами вмішуємо сухі продукти. Лопаткою або виделкою цього робити не потрібно, відразу вимішуйте руками до однорідної не липкої грудки тіста.
- Загорніть грудку в контакт із плівкою і приберіть у холодильник. Дайте йому відпочити від півгодини до 3 годин.
- Після розділіть тісто на 3 частини й одну з них розкачайте шириною в 5 мм на припудреній борошном поверхні.
- Круглою вирубкою, формувальним кільцем або чашкою виріжте кола.
- Кожен із кружечків обваляйте в цукрі та складіть навпіл двічі для отримання сирного печива ечпочмак.
- Заготовки розташовуємо на досить великій відстані одна від одної, щоб під час випікання вони не злиплися. Запікати печиво можна на пергаменті, фользі, але рекомендуємо скористатися тефлоновим килимком, тоді печиво точно не пригорить.
- Випікати сирне печиво ечпочмак потрібно в розігрітій духовці в режимі низ без конвекції 20-25 хвилин до золотистого кольору при 180 градусах.
Заміс з маслом кімнатної температури
Цей рецепт сирного печива трикутники відрізняється тим, що масло доводиться до кімнатної температури. У такому вигляді тісто легше схоплюється і можна скористатися стаціонарним міксером із насадкою «лопатка». Решта за покроковим рецептом вище.
Єдине правильно — олію не топити, інакше результат буде зовсім не таким як хочеться!
Трикутники з цукром — це ніжний і смачний десерт, але його можна трохи урізноманітнити. Додати дрібно нарубані горішки. До цього десерту ідеально підійде мигдаль, фундук і арахіс. Цей рецепт із фото — чудовий путівник до смачного чаювання з сирними трикутниками. Смачного!
Джерело інформації: сайт https://tururutu.icu/