Соус цезар рецепт у домашніх умовах без анчоусів

Соус цезар рецепт у домашніх умовах без анчоусів Якщо ви раніше

Всім привіт! Здебільшого я, як і багато господинь, вважаю за краще готувати швидко, але смачні та корисні страви. А сьогодні пропоную поговорити про складну на перший погляд страву — соус Цезар у домашніх умовах. Рецепт здається трудомістким, а інгредієнти є не у кожного в холодильнику.

Я сама багато разів відкривала опис цього соусу і закривала його. Але зараз опишу вам простий покроковий рецепт, освоївши який, ви зможете приготувати Цезар всього за кілька хвилин. Цей соус Цезар — просто знахідка в домашніх рецептах.

Класичний склад соусу

  • оливкова олія;
  • Вустерський соус (він же — «Ворчестер»);
  • каперси;
  • сир Пармезан;
  • анчоуси;
  • лимонний сік;
  • яйця.

Прочитавши такий склад, багато хто відразу втрачає інтерес до приготування. Але, якщо подумати, то немає жодного резону відмовляти собі у смачному соусі.

  1. Вустерський соус можна зберігати в холодильнику рік і використовувати в інші страви.
  2. Каперси чудово підійдуть для інших салатів або пасти.
  3. Сир можна додати в будь-які макарони або вершкові соуси.
  4. З анчоусами вийде чудова піца.
  5. Яйця можна прибрати з рецепта.

Полегшений варіант приготування — з майонезом

Нижче я опишу детально, як і що саме можна замінити.

Старанно підібрані мною фото перевірених способів приготування допоможуть без зусиль побалувати себе і близьких смачною стравою. Ну що, почнемо чарівництво?

Щоб приготувати класичний соус Цезар, нам знадобиться:

  • два яйця;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • олія рослинна — 0,75 склянки;
  • вустерський соус — 1 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ст. л.;
  • пару часточок часнику;
  • анчоуси — 6 шт.;
  • каперси — 1 ст. л.;
  • тертий Пармезан — 50 г.;
  • сіль — 2 щіпки.

Головна риса Цезаря — правильна густота. Він не повинен витікати з ложки, але і сильно щільним бути не повинен, інакше при перемішуванні зіпсується форма інших інгредієнтів.

Ось покроковий рецепт із фото.

  1. У глибоку миску вбийте яйця, відокремлювати жовтки від білків не потрібно. А ось вимити як слід шкаралупу до того, як приступити до приготування — обов’язково! Адже соус не проходить термічну обробку, а сальмонела вражає як домашню птицю, так і фабричних курей.
  2. Додайте гірчицю, сіль і починайте збивати суміш міксером. Обороти треба поступово додавати. Коли на поверхні з’явиться щільна піна, тонкою цівкою починайте вливати олію (краще оливкову). Температура яєць і олії має бути однаковою. Поступово у вас вийде домашній майонез.
  3. Якщо ви раніше вже намагалися приготувати його за допомогою міксера, але у вас не вийшло, спробуйте збивати занурювальним блендером по 1 яйцю. Я роблю так: у чашу вбиваю яйце, виливаю половину порції олії, ставлю ніжку блендера так, щоб закрити жовток і на максимальних обертах збиваю перші 5-10 секунд. Суміш миттєво густіє і потім вже можна додавати решту інгредієнтів.
  4. Часник пропустіть через прес. Я завжди виймаю стрілочку, яка в середині зубчика, щоб запах не був таким «ядрьоним». Можна розчавити часник широким плоским ножем, а потім подрібнити вручну.
  5. Додайте його в приготований майонез і влийте лимонний сік.На дрібній тертці натріть Пармезан. Якщо у вас немає цього сиру, використовуйте будь-який жирний твердий сорт, бажано, щоб він підсох у холодильнику. Вмішайте стружку в суміш.
  6. З каперсами й анчоусами різні господині чинять по-різному. Хтось дрібно ріже, хтось подрібнює в блендері. Я вважаю за краще все спрощувати і не люблю мити багато посуду. Тому просто вилочкою на обробній дошці розчавлюю каперси та рибку, перетворюючи їх на кашку. Відправити до майонезу.
  7. У суміш влийте Вустерський соус. Можна збільшити порцію.
  8. Збивайте суміш до однорідності 1-2 секунди. Ось і все. Базовий склад соусу Цезар готовий. Залиште його настоятися хвилин 20-30 і заправляйте ним салат.

Відкрию вам ще один варіант приготування — на злегка проварених яйцях. Так-так, саме так! Яйце (кімнатної температури) проколіть з одного боку циганською голкою й опустіть у киплячу воду строго на одну хвилину. Розбийте в миску, не чекаючи, поки вони охолонуть і далі дотримуйтесь покрокової інструкції. Так соус виходить досить густим завжди.

Соус цезар рецепт у домашніх умовах без анчоусів сьогодні пропоную поговорити про

Також, ви можете відварити яйця круто і змолоти їх блендером. Олії використовується всього 50 мл на два яйця. А решти продуктів — стільки ж, скільки в рецепті вище. Це дуже поширений метод приготування. Зіпсувати таку заправку просто неможливо, тому новачкам я рекомендую саме її.

Варіанти соусу Цезар домашнього приготування

Пропоную розглянути різні варіації соусу Цезар із неповним складом перерахованих вище продуктів. Наприклад, з купленим майонезом, без анчоусів або без каперсів. Ваша страва вийде індивідуальною, смачною, а часу піде менше.

Якщо вибрати вегетаріанський майонез, то Цезар без анчоусів можна подавати на стіл у пісні дні. Приготуємо?

  1. У миску відміряйте 3-4 столових ложки майонезу без яєць.
  2. Додайте чайну ложечку негострої гірчиці або діжонської.
  3. Влийте маленьку ложку соусу «Ворчестер» (він же вустерський).
  4. Каперси (2 ст. л.) порубайте на кілька частин або розімніть виделкою. Можна замінити натертими маринованими огірками.
  5. Натріть 50 г. Пармезану та всипте в ємність.
  6. Із половини лимона вичавити сік і додати в масу.
  7. Зубчик часнику пропустити через прес і вмішати в соус. За необхідності, готовий Цезар можна досолити і влити ложку води, якщо вийшов занадто густий. Смачного!

Ніщо не заважає додати вам анчоусів у цей варіант заправки для салату. Усе залежить від вашого бажання та наповненості холодильника. Базовий рецепт можна і потрібно змінювати під себе, вибираючи ідеальне поєднання продуктів.

Бажаючи отримати легкий ненав’язливий смак, я рекомендую приготувати соус на основі йогурту, а каперси замінити маринованими огірками. Якщо насіння у плодів велике, краще вирізати серцевину, а шкірку — зрізати.

Щоб приготувати низькокалорійний варіант Цезаря, вам знадобляться:

  • 200 мл несолодкого йогурту;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • сік ½ лимона (за бажанням);
  • маринований (саме маринований, а не солоний) огірок;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • часточка часнику.

Видавити часник через прес, а очищений огірок натерти на тертці. Змішати з рештою інгредієнтів. Треба дати масі постояти півгодини і соус із яскравим смаком готовий. Кличте всіх до столу, заправляйте салат і збирайте компліменти.

Для вашої кулінарної книги варіант заправки з медом

Вам знадобиться:

  • пара курячих яєць;
  • 50 мл оливкової олії;
  • чайна ложка меду;
  • лимонний сік — 3 ст. л.;
  • сіль дрібна і часточка часнику;
  • чайна ложка гірчиці (за бажанням).

Приготування

  1. Для цього рецепта яйця треба відварити круто. Поки вони остигають, розігрійте трохи меду.
  2. У чашу блендера або будь-яку іншу високу посудину влийте нехолодну оливкову або рослинну олію і лимонний сік,
  3. відміряйте мед і гірчицю (можете використовувати будь-яку: діжонську або гостру), натріть часник і посоліть.
  4. Відварені яйця поріжте крупно і опустіть у чашу блендера. На максимальних обертах збивайте суміш до однорідності кілька секунд.
  5. Порція ароматної заправки з незвичайним відтінком смаку готова.

Як бачите, говорити про соус Цезар можна довго, він залишає широке поле для фантазії. Тому я надала вам добірку базових рецептів, розповіла все про методи приготування. Решта — ваша творчість.

Ідея з сайта https://olkinblog.icu/.