Спагеті з морепродуктами в томатному соусі

Спагеті з морепродуктами в томатному соусі потрібно буде

Інгредієнти

Коктейль із морепродуктів — 300 г

Креветки — 100 г

Помідори у власному соку — 400 мл

Оливкова олія — 2 ст.л.

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Часник — 1 зубчик

Сіль, перець, зелень — за смаком

Вода для варіння макаронів — за потребою

  • 144 кКал
  • 25 хв.

Процес приготування

Паста з морепродуктами в томатному соусі — чудово яскрава і смачна страва середземноморської кухні. До речі, цей делікатес підходить ще й для несуворих днів посту. Готувати його просто і швидко, немає абсолютно ніяких важких моментів. Єдине, що може підкачати — це неякісні морепродукти, тому обов’язково понюхайте їх перед початком приготування. Якісні, не зіпсовані дари моря майже не мають характерного запаху риби (і не мають взагалі ніякого неприємного запаху). Їхній аромат — свіжий, на мій погляд — трішки солодкуватий.

До початку приготування цієї страви всі морепродукти обов’язково мають бути повністю розморожені — у крижаних буде інший час приготування. У середземноморській кухні морепродукти зазвичай піддаються дуже короткій термічній обробці. Єдиний виняток — кальмари (і споріднені з ними восьминоги та каракатиці). Вони там щільніші, ніж ті, що зазвичай продаються в Росії, і вимагають у нормі більшого часу приготування. Тому виробник моєї замороженої суміші з морепродуктів схитрував: він їх дрібно нарізав. Якщо ви будете робити пасту з морепродуктами в томатному соусі не з готової суміші, а з окремих компонентів, то подивіться, якого саме кольору у вас кальмари. Якщо м’ясо майже чисто біле — це південні, їх потрібно буде ввести першими. Якщо рожево-жовтувато-сірувато-сірувате (коротше, не біле) — це північні, у них точно такий самий час приготування, як у креветок і мідій, їх не треба ні дрібніше різати, ні вводити до всього іншого.

Природно ж, якщо у вас є хороші зрілі помідори, то можна використовувати в пасту з морепродуктами і їх. Тільки їх, в ідеалі, потрібно сбланшувати, очистити від шкірки та насіння і нарізати. Під час обсмажування слід проконтролювати, чи не киснуть вони. Якщо киснуть — це гасимо невеликою кількістю соди і цукру. Щоб страва виходила швидко і без проблем, я віддаю перевагу використанню для цього рецепта рубаних помідорів у власному соку або томатної пасати (щось на кшталт густого томатного соку).

Колір і тип пасти, загалом-то, ніякої ролі не відіграють. Чорна паста фарбується сепією, т.е., начебто, вона могла б мати додатковий смак морепродуктів, але мені його ще ніколи в житті розкуштувати не вдавалося. Виглядає, звісно, дуже оригінально, але біла в цій страві — анітрохи не гірша, а трапляється — куди частіше.

Цибулю і часник чистимо і дрібно ріжемо.

Цибулю обсмажуємо в оливковій олії до прозорості та золотистості або коричневості. Він обов’язково має стати м’яким. Якщо ви не дуже любите виражений смак часнику, то його краще додати до цибулі наприкінці обсмажування. Чим більше ви любите яскраву часниковість, тим ближче до кінця приготування його потрібно вводити.

Коли цибуля, по суті справи, готова, кип’ятимо воду, злегка підсолюємо її та відварюємо в ній пасту, згідно з інструкцією на упаковці.

До цибулі додаємо морепродукти, томати, часник і трави та тушкуємо все це разом на тихому або середньому вогні близько 10 хвилин.

У самому кінці приготування, коли томатний соус загус, солимо і перчимо. Можна сипати ще свіжих трав-приправ.

Готову пасту після зливання рідини або закидають на пательню і перемішують із соусом, або викладають на тарілку і поливають соусом зверху. На мій погляд, смачніше — перше, хоча акуратніший вигляд має, звісно, друге.

Паста з морепродуктами в томатному соусі готова. Смачного!

Відчуйте себе на берегах Середземного Моря!

Використані матеріали сайта https://svetkindom.icu/.