Доброго дня! Сьогодні я розповім, як на зиму заготовити смачне абрикосове варення з корицею на зиму. На основі соковитих фруктів виходить чудове варення у вигляді желе. Для різноманітності можна додавати паличку кориці, вона надає легкий аромат. А ще за бажання можна додати порізаний лимон. Цитрусові фрукти чудово поєднуються з яблуками та абрикосами.
Вазочка з ароматним бурштиновим частуванням прикрасить будь-який святковий і домашній стіл. Варення за рецептом з idealinimi.top легко набирається ложкою, воно солодке і дуже ніжне. Готувати його потрібно з половинок фруктів, або порізаних. Небажано варити з кісточками.
Для варення знадобляться різні за розміром плоди, зокрема й перестиглі. На приготування ласощів йде небагато часу. Не рекомендується занадто довго варити варення. Воно набуває приємного бурштиново-медового відтінку.
Цукор можна додавати одразу до абрикосових часточок. Лимон нарізається разом зі шкіркою. За бажання можна зварити сироп, але тоді знадобиться додаткова рідина. Самі абрикоси дуже соковиті, тому їх достатньо засипати цукром. Під час варіння слід прибирати пінку. Якщо її виявиться занадто багато в банці, то може з'явитися цвіль. Готове варення з абрикосів із приємними нотками цитруса та кориці можна використовувати для начинки пирогів.
Інгредієнти
- Абрикоси — 600 г.
- Цукор — 500 г.
- Лимон — 1 шт.
- Кориця — 0,5 шт.
Як приготувати смачне абрикосове варення з корицею на зиму
Стиглі та надто м'які абрикоси без пошкоджень промити добре у воді. Фрукти розламати руками, щоб прибрати кісточки. Якщо кісточка не відділяється від м'якоті, то її можна зрізати ножем.
У каструлю для варіння варення висипати підготовлені абрикоси. Насипати необхідну кількість цукрового піску. Розмішати фрукти ложкою.
Лимон промити водою, шкірка має бути чистою. За допомогою ножа порізати лимон на маленькі шматочки.
У каструлю з абрикосами висипати порізаний лимон і покласти паличку кориці. Помістити каструлю на плиту, прогріти добре.
Варення готувати протягом півгодини на повільному вогні. За допомогою ложки прибрати пінку. Масу слід періодично перемішувати, вона уварюється і набуває цікавого відтінку.
Банку потрібно продезінфікувати, обсушити. Викласти в чисту ємність гарячу масу, закатати кришкою. Прибрати під рушник, остудити.
Варення з абрикосів, лимона і кориці можна подавати до чаю. Воно добре наноситься на батон, печиво або булку. Солодке й ароматне варення сподобається і дорослим і дітям. Приємного апетиту!