Птах запечений на пляшці з картоплею, чергова проста і смачна святкова страва, в майонезному маринаді. Смачний рецепт, із золотистою скоринкою, ніжним і соковитим м'ясом, не може не сподобається любителям простих страв. Рекомендується робити це частування, одночасно з картопляним гарніром, який просочившись ароматними курячими соками, стане ситним доповненням до вечері. Страва не має собі рівних, як за смаком, так і за подачею
Інгредієнти
- Тушка — 2 кг
- Картопля — 5-6 шт. на гарнір
- Майонез — 2-3 ст. л.
- Хмелі-сунелі + паприка — по 1 ч. л. — по 1 ч. л. л.
- Перець чорний — 0,5 ч. л.
- Сіль — 2 ч. л.
- Фольга — 40 мм
Рецепт курки на пляшці
Курячу тушку миємо під водою, вичищаємо все зсередини, даємо обсохнути, потім гарненько натираємо скрізь сіллю
Змішуємо спеції, продовжуємо натирати (я б змішав їх разом із сіллю, але дружина була проти)
Змащуємо майонезом, накриваємо кришкою, залишаємо маринуватися на столі, мінімум — 2 години
Застеляємо дно дека фольгою, по середині ставимо пляшку, наповнюємо водою з чайника — на 75%, і саджаємо на неї, замариновану птицю
На гарнір у мене буде картопля, поріжу її на половинки і розкладу навколо птиці
Змащувати нічим не буду, сік, що стікає з курки, прекрасно з цим впорається
Ставимо тушку на пляшці, в холодну духовку, температуру виставляємо — 180 градусів, час запікання — 50 хв.
У процесі запікання помішайте картоплю, щоб вона рівномірно змішалася з жиром, і не надто зарум'янилася знизу як у мене
Час приготування вийшов, виймаємо курку на пляшці з духовки. Вона вкрилася золотистою скоринкою, і повністю готова. Обробляємо тушку на шматки, розкладаємо по тарілках, додаємо картопляний гарнір і подаємо до столу
Цей простий рецепт, може скласти основну страву на святковому столі, сайт , радить вам додати його в закладки, що б не втратити