Курка на пляшці в духовці цілком

Курка приготована на пляшці

Птах запечений на пляшці з картоплею, чергова проста і смачна святкова страва, в майонезному маринаді. Смачний рецепт, із золотистою скоринкою, ніжним і соковитим м'ясом, не може не сподобається любителям простих страв. Рекомендується робити це частування, одночасно з картопляним гарніром, який просочившись ароматними курячими соками, стане ситним доповненням до вечері. Страва не має собі рівних, як за смаком, так і за подачею

Інгредієнти

  • Тушка — 2 кг
  • Картопля — 5-6 шт. на гарнір
  • Майонез — 2-3 ст. л.
  • Хмелі-сунелі + паприка — по 1 ч. л. — по 1 ч. л. л.
  • Перець чорний — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Фольга — 40 мм

Рецепт курки на пляшці

Миємо курку під водою, сушимо

Натираємо курячу тушку сіллю

Курячу тушку миємо під водою, вичищаємо все зсередини, даємо обсохнути, потім гарненько натираємо скрізь сіллю

Змішуємо спеції

Натираємо спеціями птицю

Змішуємо спеції, продовжуємо натирати (я б змішав їх разом із сіллю, але дружина була проти)

Змащуємо майонезом курку

Змащуємо майонезом, накриваємо кришкою, залишаємо маринуватися на столі, мінімум — 2 години

Тушка в майонезі

Накриваємо кришкою, залишаємо маринуватися на 2 години

Накриваємо деко фольгою, ставимо пляшку

Саджаємо курку на пляшку

Застеляємо дно дека фольгою, по середині ставимо пляшку, наповнюємо водою з чайника — на 75%, і саджаємо на неї, замариновану птицю

Додаємо на деко картоплю, ставимо страву на пляшці в холодну духовку

На гарнір у мене буде картопля, поріжу її на половинки і розкладу навколо птиці

Змащувати нічим не буду, сік, що стікає з курки, прекрасно з цим впорається

Ставимо тушку на пляшці, в холодну духовку, температуру виставляємо — 180 градусів, час запікання — 50 хв.

У процесі запікання помішайте картоплю, щоб вона рівномірно змішалася з жиром, і не надто зарум'янилася знизу як у мене

Рецепт на пляшці готовий, виймаємо її з духовки

Час приготування вийшов, виймаємо курку на пляшці з духовки. Вона вкрилася золотистою скоринкою, і повністю готова. Обробляємо тушку на шматки, розкладаємо по тарілках, додаємо картопляний гарнір і подаємо до столу

Оброблена страва на пляшці

Цей простий рецепт, може скласти основну страву на святковому столі, сайт , радить вам додати його в закладки, що б не втратити