Ніжний сирний суп із креветками та овочами напевно припаде до смаку любителям морепродуктів, до того ж готується він просто і досить швидко.
Інгредієнти: (на 4 порції)
- 500 г варено-морожених креветок у панцирі
- 200 г плавленого вершкового сиру
- 450-500 г картоплі
- 1 середня морква (100-120 г)
- 1 цибулина (100-120 г)
- 2 часточки часнику
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 50 г вершкового масла
- 2 лаврові листочки
- сіль, перець, мускатний горіх, базилік
- будь-яка зелень
- 5 склянок гарячої води
Плавлений сир підійде типу Хохланд, Президент або Янтар у пластикових ванночках. У нас у «П’ятірочці» завжди є в продажу Хохланд Вершковий, купую його, дуже смачно. Можна також взяти сир із додаванням зелені.
Приготування:
Креветки для сирного супу підійдуть будь-які. Для швидкості приготування можна взяти грам 200 вже очищених варено-морожених креветок. Я ж, якщо збираюся готувати щось із креветками, купую тільки варено-морожені креветки в панцирі, середнього розміру. На мій погляд, у них хоча б відчувається смак креветок, і м’ясо в них досить ніжне.
Креветки зазвичай розморожую напередодні ввечері, чищу від панцира. Зробивши неглибокий надріз по спинці, видаляю темну вену. Потім у тарілку з креветками кладу 1 ч. л. соєвого соусу і видавлюю через прес зубчик часнику, перемішую і залишаю в холодильнику. Наступного дня приготування супу з уже очищеними креветками займає зовсім мало часу, буквально півгодини. Маринувати креветки не обов’язково, просто так смак стає яскравішим.
Моркву тремо на середній або дрібній тертці.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
Картоплю також нарізаємо дрібними кубиками.
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, опускаємо нарізану цибулю і на середньому вогні обсмажуємо її до прозорості.
Додаємо моркву і продовжуємо смажити, помішуючи, до м’якості моркви.
Опускаємо в каструлю картоплю і наливаємо 5 склянок гарячої води з чайника. Солимо за смаком, доводимо до кипіння і варимо хвилин 10 до готовності картоплі.
Викладаємо з ванночки плавлений вершковий сир і мішаємо до повного його розчинення.
Опускаємо в каструлю креветки, додаємо лавровий лист, по дрібці мускатного горіха та базиліку, чорний мелений перець і 2 ст. л. л. лимонного соку. Доводимо до кипіння і проварюємо 1-2 хвилини.
І останній крок — додаємо дрібно нарізану зелень і зубчик часнику, пропущений через прес. Перемішуємо, вимикаємо плиту і даємо супу настоятися хвилин 15.
Сирний суп із креветками має приємний вершковий смак і легкий аромат доданих спецій.
Якщо вам більше до душі супи-пюре, то перед закладанням вершкового сиру вміст каструлі подрібніть блендером, а далі за рецептом — сир, креветки і спеції. На сайті є рецепт схожого крем-супу з сиром і броколі.
З креветками можна приготувати чудовий салат з авокадо і грейпфрутом, красивий і дуже смачний, а також піцу з креветками і сиром.
На сьогодні все. Усім читачам удачі та чудового настрою!
За метеріалами з сайта https://miskingrishkin.icu/