Приготувати м’ясо в горщику з картоплею в духовці

Приготувати м'ясо в горщику з картоплею в духовці Обов'язково використовується багато різних спецій

Печеня — одна з найпопулярніших і найулюбленіших усіма страв. Як правило, в горщиках готують м’ясо з картоплею, але іноді туди додають і інші овочі, гриби, сир. Ці ласощі виходять дуже смачними, ситними, ароматними. Є дуже багато різних рецептів його приготування.

Як приготувати м’ясо в горщиках із картоплею

Складним процес готування назвати не можна. Спочатку всі інгредієнти нарізаються шматочками. Як правило, приготування м’яса в горщику починається з обсмажування. Потім продукти розкладають шарами по керамічних або глиняних ємностях зі спеціями, приправами, соусами, заливають бульйоном або водою, і відправляють запікатися. Під час приготування інгредієнти переймають смаки один одного.

Скільки готувати­

Конкретний час вказати складно, цей момент залежить від безлічі факторів. На те, скільки готувати горщики з м’ясом і картоплею, впливає спосіб нарізки продуктів та інші їхні особливості. Курятина, наприклад, спечеться швидше за свинину, яловичину. Чим дрібніше ви наріжете м’якоть, тим швидше вона буде готова. Як правило, якщо воно попередньо обсмажувалося, то процес запікання займає не більше години. Якщо ж шматочки закладаються сирими, то страва готується не менше ніж півтори години.

Рецепт м’яса в горщиках у духовці

Страву готують із куркою, індичкою, свининою, яловичиною. Крім картоплі, туди кладуть багато інших овочів: цибулю з морквою, кабачки, болгарський перець, помідори. Обов’язково використовується багато різних спецій, приправ, трав. Підбираючи той чи інший рецепт картоплі з м’ясом у горщиках, ви можете зробити печеню повноцінною другою стравою або першою у вигляді густого супу. Кількість варіантів дуже велика.

Ласощі, приготовані за таким рецептом, виходять дуже ситними, смачними. М’ясо з овочами в горщику в духовці прекрасно протушується, стає соковитим і м’яким. Подавати її ви можете на святковий стіл, виглядає вона просто чудово. Якщо хочете особисто переконатися, то погляньте на фото з його зображенням. Вам одразу захочеться приготувати цю печеню.

  • баранина — 400 г;
  • сметана — 50 г;
  • червона квасоля варена — 1 склянка;
  • перець, розмарин, сіль — на ваш смак;
  • картопля — 2 шт.;
  • часник — 1 зубок;
  • морква — 1 шт.;
  • сметана — 1 склянка;
  • цибуля — 1 шт.;
  • червоне сухе вино — 50 мл;
  • перець болгарський — 1 невеликий;
  • паста томатна — 1 склянка;
  • помідор — 1 шт.
  1. Поріжте баранину великими шматочками, замаринуйте її на кілька годин у вині з розмарином. Потім обсмажте з усіх боків до золотистого відтінку, з роздавленим часником.
  2. Цибулю поріжте півкільцями, морквину — кружальцями, солодкий перець — кубиками. Обсмажте овочі з невеликою кількістю олії.
  3. Картоплю поріжте четвертинками. Обсмажте.
  4. Усі овочі та квасолю перемішайте зі шматочками баранини.
  5. Розкладіть продукти по горщиках, у кожен влийте потроху води.
  6. Духову шафу розігрійте до 220 °C і печіть там печеню чверть години.
  7. Зніміть шкірку з помідора, натріть його на дрібній тертці, додайте солі, спецій, томатної пасти, сметани, перемішайте. Якщо соус вийде густуватим, розбавте його теплою кип’яченою водою.
  8. Дістаньте горщики, у кожен покладіть заправку. Зменшіть температуру духової шафи до 200 °C. Печіть там печеню ще чверть години.

Зі свининою

Наступний рецепт печені один із найпростіших. Свинина з картоплею в духовці в горщику виходить дуже м’якою, ніжною. Такі ласощі можете подавати дітлахам, їм має дуже сподобатися їхній смак. Кожній господині обов’язково потрібно запам’ятати рецепт приготування свинячого м’яса в горщиках із картоплею в духовці. Ця печеня виходить дуже смачною та ситною.

  • свинина — 0,5 кг;
  • спеції;
  • картопля — 1 кг;
  • олія пісна — 1,5 ст. л.;
  • чорний перець, сіль;
  • морквина — 2 маленьких;
  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • масло вершкове — 50 г.
  1. Свинину поріжте середніми шматочками, обсмажте до золотистого відтінку.
  2. Картоплю та моркву поріжте однаковими кубиками, перемішайте.
  3. Кожен горщик на дві третини заповніть овочами, посоліть, приправте. Влийте чверть склянки води.
  4. Зверху розкладіть свинячу м’якоть. Додайте соєвого соусу.
  5. Духову шафу розігрійте до 180 градусів. Печіть там печеню 40 хвилин. Після вимкнення покладіть на кожну порцію по скибочці вершкового масла.

Приготувати м'ясо в горщику з картоплею в духовці Не забувайте

Дуже поживна страва з неповторним ароматом. Додавання суміші приправ і чорносливу робить ці ласощі дуже вишуканими. Про те, як приготувати печеню в горщиках, повинна знати кожна господиня, тому що цю страву сміливо можна назвати класичною. Варіантів рецептів дуже багато, тому у вас без зусиль вийде підібрати для себе найбільш підходящий.

  • свинина — 300 г;
  • зелень;
  • картопля — 6 шт.;
  • цибулю — 2 шт.;
  • спеції;
  • морква — 1 шт.;
  • майонез;
  • чорнослив — 6 шт.;
  • прованські трави — три щіпки;
  • лавровий лист — 3 шт.
  1. Поріжте свинину невеликими шматочками, обсмажте її з прованськими травами, спеціями.
  2. Чорнослив залийте водою.
  3. Натріть морквину, подрібніть цибулю.
  4. Картоплю поріжте кубиками.
  5. По трьох горщиках розподіліть свинину. Зверху викладіть цибулю і по два чорносливи.
  6. Потім йде морквина, лавровий лист, рубана зелень. Останнім викладайте картоплю.
  7. Кожен горщик заповніть водою.
  8. Змастіть майонезом. Розігрійте духову шафу до 200 °C. Готуйте там печеню 1,5 години.

Зі сметаною

Чудові ситні ласощі, які сподобаються і дітям, і дорослим. Картопля з м’ясом у горщиках зі сметаною рівномірно протушкується, усі продукти стають дуже ніжними, тануть у роті. Ці ласощі дуже поживні, підійдуть для повноцінного обіду або вечері. Кожній господині не завадить знати рецепт м’яса в горщиках із картоплею в духовці в сметанному соусі.

  • нежирна свинина — 200 г;
  • олія пісна;
  • фенхель — 50 г;
  • суміш перців, сіль;
  • морква — 50 г;
  • цибуля зелена — кілька пір’їнок;
  • кабачки — 200 г;
  • цибуля — 50 г;
  • картопля — 250 г;
  • сир — 50 г;
  • нежирна сметана — 200 мл.
  1. Свинину поріжте шматочками, цибулю — кубиками, а фенхель — скибочками. Обсмажте ці продукти з олією.
  2. Поріжте тонкою соломкою кабачок, морквину. Сир натріть.
  3. Картоплю поріжте соломкою.
  4. Продукти кладіть у горщики шарами, кожен соліть і перчіть.
  5. Свинину з фенхелем помістіть на саме дно. Потім ідуть кабачок, морква, рубана зелена цибуля.
  6. Залийте сметаною.
  7. Розкладіть по горщиках картоплю, притрусіть тертим сиром.
  8. Печіть у духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, годину. Потім зніміть кришечки і готуйте ще 10 хвилин.

Печеня, приготована за таким рецептом — чудова знахідка для сімейної вечері. Горщики з грибами, картоплею і м’ясом виходять дуже ситними, гарно виглядають не тільки на фото, а й на столі. За рецептом додаються печериці, але можете замінити їх на варені гливи. М’ясо з картоплею в горщиках потрібно навчитися готувати всім людям, які бажають смачно годувати своїх близьких.

  • м’якоть яловича — 0,3 кг;
  • мелена паприка — 0,5 ч. л. л.;
  • морква — 1 невелика;
  • картопля — 4 шт.;
  • сир — 50 г;
  • цибуля — 1 головка;
  • олія пісна — 3 ст. л.;
  • печериці свіжі — 100 г;
  • чорний мелений перець — щіпка;
  • овочевий бульйон — 0,2 л;
  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • гірчиця французька — 1 ст. л.;
  • сірий хліб — пару шматочків.
  1. Наріжте яловичину шматочками, замаринуйте із соєвим соусом, гірчицею, поперчіть. Залиште на півгодини.
  2. Поріжте гриби та моркву соломкою, подрібніть цибулю.
  3. Зріжте скоринки з хліба, розламайте м’якоть на шматочки. Перемішайте з морквою, цибулею, грибами.
  4. Обсмажте яловичину до появи рум’яної скоринки.
  5. У горщики викладайте спочатку яловичу м’якоть, потім суміш грибів з овочами, останньою — картоплю, порізану кубиками. Залийте на дві третини бульйоном.
  6. У заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці печіть 1,5 години. За п’ять хвилин до вимкнення притрусіть тертим сиром, а перед подачею — паприкою.

З огірками

Ця страва являє собою одну з найбільш незвичайних варіацій печені. М’ясо з картоплею та огірками в горщиках приготувати дуже легко. Найімовірніше, страва дуже сподобається тим, хто любить солянку та інші аналогічні ласощі. М’ясо в горщиках із картоплею в духовці отримує характерний солонуватий присмак, який передається від огірочків. Обов’язково запам’ятайте рецепт його приготування.

  • філе куряче — 0,5 кг;
  • сіль;
  • картопля — 4 великих;
  • приправи;
  • огірки солоні — 6 шт.;
  • майонез — 8 ст. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 2 зубочки.
  1. Філе та огірки поріжте соломкою. Перемішайте, додайте подрібнену цибулю, роздавлений часник, посоліть, приправте.
  2. Картоплю почистіть, поріжте соломкою.
  3. Стінки горщиків усередині помажте майонезом. Розподіліть по них курятину з огірками, потім картоплю. Зверху знову змастіть майонезом.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів. Печіть там печеню 35-40 хвилин.

Дуже смачні ласощі, які можна віднести до розряду дієтичних. Печеня в горщиках із куркою виходить не надто жирною і підійде в якості обіду або вечері дівчатам, які стежать за своєю фігурою. Приготувати її гранично просто. М’ясо в горщиках із картоплею в духовці тушкують із додаванням свіжих томатів і ріпчастої цибулі. Завдяки цьому печеня виходить дуже соковитою.

  • куряче філе — 0,6 кг;
  • зелень;
  • картопля — 8 шт.;
  • чорний мелений перець;
  • помідори — 2 шт.;
  • сіль;
  • цибуля — 2 шт.
  1. Поріжте курятину великими шматочками. Посоліть, поперчіть.
  2. Картоплю поріжте кубиками, помідор — кільцями, цибулю — півкільцями.
  3. Викладайте картоплю в горщики, посоліть, поперчіть і залийте водою, щоб покривала.
  4. Зверху розподіліть помідори, цибулю. Знову посоліть. Останнім шаром викладайте курку.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Печіть там печеню 40-60 хвилин без кришок. Подавайте, притрусивши рубаною зеленню.

Чудові ситні ласощі з пікантним смаком, які мають чудовий вигляд. Побачивши фото з його зображенням, вам одразу ж захочеться почати процес приготування. Горщики з яловичиною та картоплею в духовці дуже сподобаються тим людям, які люблять гостру пряну їжу. У печеню додається особлива суміш спецій. Спробуйте приготувати м’ясо в горщиках із картоплею в духовці в такий спосіб.

  • яловичина — 0,8 кг;
  • часник — 2 зубочки;
  • цибуля — 3 середніх;
  • петрушка — пучок;
  • картопля — 0,5 кг;
  • кінза — пучок;
  • баклажан — 0,5 кг;
  • суміш спецій: коріандру меленого, солі, червоного перцю, сушеного часнику, кропу, хмелі-сунелі — 2 ст. л. л.;
  • томатний сік — по половинці склянки в кожен горщик;
  • помідори — 0,5 кг.
  1. Печеня готується шарами, кожен із них посипається сумішшю спецій.
  2. Подрібніть цибулю, покладіть на дно кожного горщика. Приправте.
  3. Поріжте картоплю і баклажани однаковими кубиками. Перемішайте, викладіть наступним шаром, приправте.
  4. Подрібніть зелень. Вона піде таким шаром. Потім викладайте подрібнені помідори, перемішані з роздавленим часником.
  5. Верхній шар — подрібнена яловичина. Не забувайте приправляти кожен продукт.
  6. Залийте горщики томатним соком.
  7. Підігрійте духову шафу до 200 градусів. Горщики прикрийте фольгою, а тільки потім кришками. Готуйте півгодини, потім знизьте температуру до 180 градусів і печіть ще стільки ж. Подавайте тушковану яловичину, прикрасивши січеною зеленню і часничком.

Скориставшись таким рецептом, ви зробите дивовижну ніжну страву. Картопля в горщиках із м’ясом під сиром добре протушкується, тому всі інгредієнти дуже м’які, просочені соусом. Сміливо можете робити такі ласощі до свята, гості будуть дуже задоволені. Прочитайте і запам’ятайте, як приготувати м’ясо свинини в горщиках із картоплею в духовці.

  • свинина — 250 г;
  • зелень;
  • картопля — 2 середніх;
  • приправи — на ваш розсуд;
  • морква — 1 шт.;
  • перець, сіль;
  • квасоля консервована — півбанки;
  • пісне масло;
  • цибуля — 1 маленька;
  • сир твердий — 100 г;
  • помідор — 1 середній;
  • часник — 1 зубок.
  1. Усі продукти, крім сиру та квасолі, поріжте однаковими шматочками. Обсмажте в окремих сковорідках цибулю з морквою і помідори з роздавленим часником. Соліть і приправляйте на свій смак.
  2. У горщики кладіть шари: картоплю, свинину, квасолю, цибулю з морквою, томати. Посипте все це половиною тертого сиру.
  3. Підігрійте духовку до 220 градусів. Печіть печеню 25 хвилин. Потім дістаньте, посипте залишками сиру і готуйте ще хвилин 5. Притрусіть зеленню.

Ще один оригінальний покроковий рецепт печені. Картопля з фаршем у горщику виходить дуже ніжною, соковитою, просочується смачним соусом. Такі ласощі мають сподобатися не тільки дорослим, а й дітлахам. Якщо ви шукаєте нестандартні рецепти печені в горщиках, то обов’язково зверніть увагу на цей. Страва, приготована за ним, нікого не залишить байдужим.

  • фарш зі свинини та яловичини — 0,5 кг;
  • картопля — 10 штук невеликих;
  • сир — 100 г;
  • зелень — пучок;
  • паприка, перець, сіль;
  • вершки — 0,3 л.
  1. У фарш додайте рубаної зелені, солі, перцю, паприки. Зробіть із нього фрикадельки.
  2. Картоплю наріжте невеликими кубиками. Викладіть її в горщики, а зверху розмістіть фрикадельки.
  3. Залийте все це вершками та притрусіть тертим сиром.
  4. Поставте в холодну духовку. Встановіть температуру 200 градусів і печіть годину.

Горщики з м’ясом і картоплею в духовці — секрети приготування

Запам’ятайте кілька рекомендацій:

  1. Картоплю з м’ясом у горщиках краще ставити в холодну духовку, щоб вони не лопнули.
  2. Замість кришок можете накривати страву листками листкового тіста.
  3. Якщо ви вирішили покласти сметану, а вона дуже жирна, розбавте її водою.
  4. За наявності жирного м’яса та інших соковитих продуктів бульйон у горщики можете не додавати.
  5. Томатний соус у печеню краще наливати, коли картопля майже приготувалася. Інакше він залишиться сухуватим.

Дізнайтеся більше рецептів приготування печені в горщиках.

Джерело: https://fasterdel.icu/.