Салат із тунцем консервованим і рисом

Салат із тунцем консервованим і рисом Плоди томатів вимиваємо, розрізаємо

Салат із тунцем і рисом — легка страва для всієї сім’ї, сповнена вітамінів. Спробуйте найкращі рецепти з нашої добірки!

Рецепт 1: салат із тунцем і рисом (покрокові фото)

Рецепт салату з тунцем дуже простий, і готується за 15 хвилин, інгредієнти можна знайти в будь-якому магазині, а деяким навіть ходити нікуди не треба, адже такі продукти є у кожного . Страва дуже легка, але при цьому за рахунок рису ситна. Консервований тунець надає салату насиченого рибного смаку, проте сильного і несмачного запаху риби ми не відчуваємо. До того ж салат дуже «еластичний» його рецепт можна змінювати залежно від уподобань і дієти людини, наприклад, якщо вам не можна майонез, то його можна замінити несолодким йогуртом Активіа. Або якщо ви не любите яйця, то їх можна не додавати в салат, від цього смак не зміниться.

  • 1 банка Консервований тунець у банці
  • 100 гр. Рис
  • 200 гр. Консервована кукурудза
  • 2 шт. Варені яйця курячі
  • 1 шт. Цибулю ріпчасту
  • 100 гр. Майонез
  • 2 щіпка
  • Чорний мелений перець

Відварюємо рис, попередньо промивши під холодною водою, ставимо його остигати.

Відварюємо яйця круто (15 хвилин), також ставимо їх остигати.

Далі дрібними кубиками нарізаємо цибулю.

Відкриваємо консервований тунець, зливаємо з нього всю рідину.

Кладемо тунець у миску для салату і розминаємо його виделкою.

Відкриваємо консервовану кукурудзу (я вважаю за краще брати кукурудзу фірму «Бондюель», вона дуже смачна і молода), зливаємо з неї всю рідину.

Кукурудзу додаємо до тунця.

Нарізаємо остиглі відварені яйця кубиками.

Змішуємо всі інгредієнти.

Додаємо майонез, перемішуємо.

Посипати зверху трохи чорним меленим перцем (або за смаком).

Рецепт 2: салат із тунця з рисом і кукурудзою (з фото)

Для любителів страв із використанням рибних консервів пропонуємо приготувати цей нескладний за рецептурою салат, у якому тунець чудово поєднується з рисом.

  • Яйце куряче 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль 5 грам
  • Рис 100 грам
  • Майонез 3 ст. ложки
  • Кріп 3 гілочки
  • Перець чорний мелений 3 грами
  • Кукурудза 200 грам
  • Тунець консервований 1 банка

Знайомимося зі списком запропонованих продуктів для рибного салату і готуємо інгредієнти для реалізації рецепта згідно із зазначеною кількістю. Кількість солі та чорного меленого перчика дано умовно. При додаванні цих спецій орієнтуйтеся на свої смакові переваги. Майонез для заправки рибного салату з рисом використовується покупний (магазинний), але можна і самостійно приготувати його (досвідчені господині знають, як це зробити).

Насамперед для салату з консервованим тунцем слід відварити рис. Перекладіть промитий рис у каструлю, залийте злаковий водою. Відваріть рис до готовності (воду трохи приправте сіллю). Щоб рис у салаті не перетворився на кашу, готовий рис промийте під холодною водою, а потім відкиньте його на сито, щоб зайва рідина стекла. Для нашого салату з рибними консервами рис має повністю охолонути.

Присутній ще інгредієнт у рецепті, який слід попередньо відварити. Це — курячі яйця. Але, якщо з рисом довелося повозитися, то з варінням яєць впорається кожен. У процесі варіння курячі яйця мають стати «крутими». Яйця поставте в каструльці після варіння під холодну воду. При очищенні шкаралупа зніметься набагато простіше. Остиглі курячі яйця для салату наріжте дрібно.

Очистіть ріпчасту цибулю. Залежно від розміру використовуйте цілу цибулину або ж тільки половинку, як у нашому випадку. Очищену ріпчасту цибулю дрібно наріжте для рибного салату.

У рецепті застосовується консервована кукурудза. Відкрийте баночку з цим інгредієнтом і перекладіть зерна кукурудзи на сито, щоб злилася рідина. Промийте свіжу зелень, наприклад, кріп. Обсушіть зелень паперовим рушником. За допомогою ножа нарубайте свіжий кріп.

Дісталися ми і до основного інгредієнта пропонованої страви — консервованого тунця. Витягніть рибні шматочки з банки, перекладіть їх у миску. Далі тунця потрібно гарненько розім’яти. Для процесу скористайтеся звичайною виделкою.

Усі інгредієнти для рибного салату підготовлені. Перекладіть продукти у містку чашку. Приправте салат спеціями (сіллю і меленим чорним перчиком). Заправте салат із тунцем і рисом потрібною порцією майонезу. Занадто багато не використовуйте майонезу, щоб салат не перетворився на кашу. Інгредієнти перемішайте ложкою.

Салат із тунцем консервованим і рисом цієї страви обов'язково

Відразу такий рибний салат подавати до столу не рекомендується, як би вам не хотілося похвалитися своїм кулінарним шедевром. Салат із тунцем і рисом має постояти в холодильнику хоча б одну годину.

Приготований салат можна запропонувати гостям або домочадцям у креманках.

Рецепт 3: салат із консервованим тунцем, огірком і рисом

  • Рис пропарений (у пакетиках) 2 пакетики
  • Горошок консервований 1 консервна банка
  • Яйця варені 4 штуки
  • Тунець в олії 1 консервна банка
  • Огірки солоні 7 штук (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (середнього розміру)
  • Майонез 2 столові ложки
  • Овочева приправа за смаком
  • Перець консервований кілька шматочків (за бажанням)

Рис відваріть до готовності й охолодіть, зливши воду. Яйця потрібно зварити круто, так само як і рис остудити, а потім очистити від шкаралупи.

З горошку злийте воду, з тунця — олію. Цибулю очистіть від лушпиння, солоні огірки промийте.

Яйця, огірки та цибулю потрібно нарізати кубиками маленького розміру. Тунець так само можна розім’яти виделкою, щоб зробити шматочки розміром трохи менше, але з іншого боку вони розваляться прямо в салаті, коли будете все перемішувати, тож я вважаю, що зайві рухи тіла ні до чого…

Коли все підготовлено, вам залишиться тільки перекласти всі інгредієнти в глибоку салатницю, додати за смаком овочеву приправу, заправити майонезом і як слід перемішати, щоб розподілити інгредієнти, спеції та заправку.

Салат із тунцем, рисом і солоним огірком виходить дуже ситним, тож його можна подавати як основну страву після гарячого, наприклад, після супу. Зберігається такий салат так само добре, тож якщо у вас залишиться, то можна відкласти на наступний день. Смачного!

Рецепт 4, покроковий: листковий салат із рисом і тунцем

  • Тунець консервований: 1 банка
  • Рис: ½ склянки
  • Яйця: 2 штуки
  • Яблуко: 1 невелике
  • Сир: 100 г
  • Майонез: 150 г
  • Для прикраси: Кукурудза, зернятка граната, зелена цибуля, лимон

Яйця зварити круто. Рис відварити до готовності, змішати з 2 столовими ложками майонезу і соком із банки з тунцем. За необхідності трохи підсолити за смаком.

Половину рису викласти на дно тарілки рівним шаром.

Зверху покласти рибу, подрібнену виделкою.

На рибу потерти яблуко. Смак яблука вибираємо на свій розсуд, особисто я віддаю перевагу в салатах солодким яблукам. Змастити майонезом.

Потім посипати яйцями, потертими на крупній тертці, і змастити майонезом.

На яйця розмістити тертий сир. Сорт сиру знову ж таки вибираємо за смаком. У мене моцарела, але можна використовувати і що-небудь гостріше.

Останнім шаром викласти рис, що залишився. Розрівняти поверхню і боки салату.

Прикрасити кукурудзою, зеленою цибулею, зернятками граната і тонкими скибочками лимона. Дати салату настоятися 1-2 години в холодильнику. Смачного!

Рецепт 5: салат із рисом, тунцем і маринованими огірочками

Це дуже простий рецепт вишуканого салату з рисом і тунцем. У маленьких розетках він матиме просто чудовий вигляд на столі! Чудово підійде як закуска і доповнить будь-яку вечерю. Інгредієнти недорогі, але водночас витончені: тунець, лимон, довгозернистий рис, рослинна олія, мариновані огірки. Як бачимо, склад дієтичний і легкий.

  • консервований тунець у власному соку — 1 банка (185 грам),
  • рис довгозернистий — 100 грамів,
  • огірки мариновані — 2 -3 штуки,
  • рослинна олія,
  • сік лимона — 0,5 шт.,
  • чорний мелений перець.

Рис на салат варимо заздалегідь, щоб він встиг гарненько охолонути. Можна зварити ще з вечора і зберігати його в холодильнику перед тим, як почнемо готувати салат. Дуже зручно використовувати рис, який продається в пакетиках для варіння: готується він дуже просто, та й одразу видно порцію. Пакетик — це якраз порція на двох.

Відварюємо рис у підсоленій воді до готовності, охолоджуємо. Якщо рис не вийшов розсипчастим, промиваємо його в холодній воді та проціджуємо через друшляк або сито. Вода повинна злитися повністю! Далі висипаємо крупу в салатну чашу.

Дістаємо мариновані огірочки, вмочуємо їх серветкою, щоб звільнити від розсолу. Зрізаємо кінчики, нарізаємо на дрібні кубики. Висипаємо огірки в чашу з рисом. Якщо огірки дуже соковиті, то можна заздалегідь, уже нарізані, потримати на ситі, щоб розсіл трохи стік.

Відкриваємо тунця. Якщо в банці виявляємо дрібну рибку з кістками, шкірою або навіть головою, значить це не тунець. У банці можуть бути або цільні стейки, або шматочки м’якоті. На жаль, сьогодні тунця нерідко підробляють. Сік із риби зливаємо, якщо у вас у банці лежить великий шматок, розминаємо його виделкою, викладаємо в салатну чашу до попередніх інгредієнтів.

Посипаємо салат готовим меленим перцем або тут же молотимо горошок на млині.

Сік лимона краще використовувати свіжовичавлений, відразу з фрукта, а не концентрований. Миємо лимон холодною водою, обсушуємо рушником, відрізаємо половину і вичавлюємо сік у салат. Кількість соку визначаємо за смаком. Це може бути третина або вся половина лимона.

Заправляємо салат рослинною олією та розмішуємо.

Вийшло дуже ароматно й апетитно! Салатик перед подачею на стіл охолоджуємо в холодильнику, викладаємо в гарний салатник або по порційних розетках, або формуємо з нього кулю. Загалом, так, як велить вам ваша фантазія.

Рецепт 6: салат із тунця з рисом і томатами без майонезу

Основний інгредієнт, навколо якого збудовані всі смаки — звісно ж, тунець в олії. Це взагалі дуже смачна рибка, яка має приємний аромат і за смаком нагадує яловичину. Саме цей факт робить тунець таким популярним у кулінарії, бо з нього можна приготувати багато різних, цікавих страв.

До тунця ми додаємо відварений рис (потрібно взяти довгозернистий, щоб він був розсипчастим), свіжі плоди томатів і огірків. А також для гостроти додаємо ріпчасту цибулю. Таку страву заправляємо оливковою олією, змішаною з лимонним соком, і посипаємо спеціями на свій розсуд. Рецепт розрахований на 4 порції.

  • тунець (в олії натуральний) — 200 г,
  • рис (довгозернистий) — 1 ст.,
  • стиглі плоди томатів — 1 шт.,
  • огірок (свіжий) — 150 г,
  • цибуля — 100 г,
  • сіль морська або кухонна дрібного помелу,
  • спеції — за смаком,
  • олія оливкова (рослинна) — 4 ст. л.л.,
  • плід лимона — 0,5 шт.

Відварюємо до готовності рис, але спочатку його перебираємо і ретельно кілька разів промиваємо в проточній воді. А потім вже кладемо рис у каструлю і заливаємо гарячою підсоленою водою, виходячи з пропорції: на одну частину рису беремо дві частини води.

Дістаємо тунець із банки та розділяємо на шматки.

Огірки промиваємо і розрізаємо спочатку вздовж, а потім вже нарізаємо великими часточками.

Плоди томатів вимиваємо, розрізаємо навпіл і вирізаємо плодоніжку, а потім нарізаємо шматочками.

Цибулю шаткуємо півкільцями.

Змішуємо овочі з рисом і тунцем, додаємо сіль і спеції.

А потім заправляємо олією і свіжовичавленим лимонним соком.

Смачним виходить і салат із тунцем, квасолею та помідорами, який нескладно приготувати за нашим рецептом. Смачного!

Рецепт 7: салат із тунцем, крекерами та рисом (покроково)

Поціновувачі здорової їжі гідно оцінять салатик. Тунець багатий на поліненасичені жирні кислоти і має високий вміст білка за низької калорійності.

Салат складається з декількох шарів: на шар крекеру викладається рис, зверху тунець із цибулею, потім яйця.

  • крекери 8 шт
  • яйця варені 2 шт
  • тунець консервований 200 г
  • цибуля біла 0.5 шт
  • рис відварений 100 г
  • майонез домашній 150 г

Відварити яйця, очистити та дрібно порубати.

Тунець консервований розім’яти, з’єднати з подрібненою ріпчастою цибулею. Поперчити та посолити за смаком.

Зварити розсипчастий рис, додати майонез, добре перемішати.

Викласти солоний крекер в один ряд.

На нього розподілити підготовлений рис.

Після чого кладемо тунець із цибулею.

Накриваємо ще одним шаром печива.

Зверху розподіляємо яйця змішані з майонезом.

Ось як виглядає готова страва.

Рецепт 8: салат із тунця з яйцями та солоними огірками

Прості та швидкі в приготуванні страви завжди були фаворитами серед зайнятих господинь. Салати з використанням консервованих продуктів — це дуже смачна і нескладна закуска, яку не соромно поставити на стіл і яка не займе багато часу на приготування. Зокрема салат із консервованим тунцем і рисом, що користується особливою популярністю, як під час повсякденних трапез, так і на святкових застіллях. Зазвичай консервований тунець у банках продається у власному соку або в олії, тому салат виходить соковитим навіть без використання додаткової заправки. Салат із тунцем і рисом — ідеальна страва, інгредієнти в якій чудово поєднуються один з одним.

  • Білий рис відварений — 80 г;
  • Цибуля ріпчаста — 40 г;
  • Оцет яблучний — 30 мл;
  • Тунець консервований — 0,5-1 банка;
  • Огірки мариновані — 2 шт;
  • Яйця варені — 2 шт;
  • Майонез за смаком.

Ріпчасту цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками і перекласти в невелику миску. Далі необхідно замаринувати цибулю, щоб позбавити її гіркоти та різкого запаху, залишивши при цьому соковитість. Для цього залийте цибулю окропом, через хвилину злийте воду. Додайте до нього дрібку цукру та яблучний оцет. Маринуйте протягом 10 хвилин. Можна використовувати і звичайний оцет, але тоді цибуля не набуде витонченого аромату. Також у цьому салаті можна замінити ріпчасту цибулю зеленою або солодкою червоною.

Заздалегідь відваріть у підсоленій воді рис і остудіть його. Для приготування салатів найкраще використовувати довгозерний рис, оскільки круглий може розваритися і перетворити страву на кашу.

Перекладіть у миску зварений рис і додайте до нього нарізані смужками мариновані огірки. Якщо салат готується в літній сезон, то мариновані огірки можна замінити свіжими овочами.

Додайте в миску консервований тунець. Не кваптеся зливати в салат усю олію або сік із банки, оскільки за наявності зайвої рідини, страва не триматиме форму. Найкраще спочатку змішати всі інгредієнти, а потім, якщо салат вийде надто сухим, додати в нього рідину, що залишилася в банці.

Процідіть цибулю від маринаду і відправте її в салат. Відокремте від варених яєць жовтки і наріжте білки дрібною соломкою, яку так само додайте в миску.

Ретельно перемішайте салат із тунцем, рисом і маринованим огірком, заправивши за смаком невеликою кількістю майонезу, солі та перцю.

Щільно викладіть салат у форму, встановлену на тарілці для подачі.

Натріть жовток на дрібній тертці та присипте ним поверхню салату.

Акуратно приберіть форму і прикрасьте салат свіжою зеленню. Подавати таку легку закуску можна як відразу після приготування, так і давши їй просочитися 1-2 години в холодильнику.

Рецепт 9: салат із тунця з діжонською гірчицею та рисом

Дуже смачний, ситний салат із тунцем, рисом і яйцем підійде як для вечері, так і для святкового столу. Ніжна структура, цікавий смак, невелика гостринка цієї страви обов’язково сподобаються і чоловікам, і жінкам. Раджу!

  • тунець у власному соку — 0,5 банки;
  • цибуля зелена — 0,5 пучка;
  • маслини чорні без кісточок — 20 г;
  • рис відварений — 2-3 ст. л. л.;
  • яйця — 2-3 шт.;
  • гірчиця діжонська — 1 ч. л. л.;
  • гірчиця французька — 1 ч. л. л.;
  • сіль — щіпка;
  • олія рослинна рафінована — 2-3 ст. л. олії — 2-3 ст. л. олії. л.;
  • перець чорний мелений — за смаком;
  • яєчний жовток варений — 1 шт.

Яйця відварити, остудити, очистити і порубати. Додати подрібнену зелену цибулю і порізані на 4 частини (або довільно) чорні маслини.

Тунець розім’яти виделкою і додати в салат разом із відвареним рисом.

Приготувати заправку: у глибоку миску влити рослинну олію, додати діжонську і зернисту французьку гірчиці та варений жовток. Посолити та поперчити.

Гарненько все розтерти ложкою до однорідної маси (консистенції майонезу). Якщо вийде дуже густо, додати ще ложку рослинної олії.

Додати заправку в салат і акуратно перемішати.

Помістити салат у холодильник на 30 хвилин. Викласти готовий смачний, цікавий салат із тунцем, рисом і яйцем у салатник, прикрасити на свій розсуд і можна подавати до столу.

При підготовці статті використано матеріали з https://uznay.icu/.