Як приготувати паровий омлет у мультиварці

Як приготувати паровий омлет у мультиварці на смак він повинен бути

Як відомо, примхливі діти, які відмовляються від тих чи інших продуктів, із задоволенням куштують страви, зроблені якимось незвичайним чином. Наприклад, яйця у вигляді омлету, приготованого на пару в мультиварці. Завдяки формочкам, у яких готуватиметься омлет, процес стає значно творчішим, ніж смаження звичайної яєчні. А на смак він має сподобатися не тільки дітям, а й дорослим. Отже, ось дуже простий рецепт парового омлету в мультиварці.

  • Яйця — 3 шт.,
  • Молоко — півсклянки,
  • Вершкове масло для змащування формочок.

Ще знадобляться формочки. Можна використовувати будь-які — аби підходили за розміром і поміщалися в кошик для пароварки. Я використовувала одну форму, досить велику, але яка вже опинилася під рукою. Як мені здається, якщо взяти кілька формочок різного калібру — буде веселіше. А щоб спростити подальше виймання омлету з ємності, можна взяти силіконову форму з комірками: раз — і кілька маленьких порцій на тарілці.

Покроковий рецепт парового омлету в мультиварці

Розбиваю яйця в глибоку тарілку.

Наливаю молоко. Молоко я відміряю за допомогою половини яєчної шкаралупки: скільки яєць, стільки половинок наповнюю молоком і додаю в миску.

Розмішую яйця з молоком до однорідності. Як показує практика, необов’язково збивати занадто довго і перетворювати яйця на піну, навіть якщо за вас усе може зробити невтомний міксер. Достатньо того, щоб білки перемішалися з жовтками.

Формочку я змащую вершковим маслом, яке до цього моменту якраз підтануло.

У чашу мультиварки наливаю склянку гарячої води, ставлю решітку для пароварки.

Ставлю в неї формочку. У формочку заливаю молочно-яєчну суміш.

Якщо любите омлет із добавками, наріжте перець, помідори, шинку або копчений сир — або що ще прийнято класти в омлет. Відразу ж можна поперчити або покласти інші відповідні приправи. І все. Залишилося тільки вибрати програму для мультиварки. Добре, якщо у вас є режим для готування на пару. У мене на режимі «Випічка» омлет відмінно приготувався за 20 хвилин. Він вийшов дуже пишний, але хвилин через п’ять осів.

З формочки я витягла свій ароматний виріб «методом перевороту» на тарілку. І негайно оцінила його ніжний смак і відсутність підсмаженої скоринки, яка вважається хоч і смачною, але не надто корисною під час дієти. До речі, даремно вважають, що дієта — це нудна і прісна їжа. Зовсім ні, і паровий омлет — наочний тому доказ.

Час приготування — 30-35 хвилин, Кількість порцій — 2.

За матеріалами https://astralite.icu/