Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

Плов — одна з найвідоміших страв східної кухні, яка міцно влаштувалися в меню жителів Східної та Центральної Європи. З рисом або булгуром, з м’ясом, овочами або морепродуктами, солодкий або солоний — рецептів дуже багато. Але все ж найпопулярніші це плов зі свининою. Нижче добірка найвдаліших варіантів на будь-який випадок. Середня калорійність страви 250 ккал на 100 г.

У будь-якому рецепті можна використовувати не рослинний, а тваринний жир. Наприклад, добре обсмажити бекон або ж витопити до шкварок свиняче сало. Але в цьому випадку підсумкова калорійність значно зросте.

Плов зі свининою на сковороді — покроковий фото рецепт

Для любителів ситних страв із рису пропонується рецепт плову зі свининою. Така домашня страва сподобається вам своєю простотою приготування на сковорідці та використанню недорогих інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Свинина (м’якоть): 400 г
  • Рис: 1.5 ст.
  • Морква середня: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Томатна паста: 1 ст. л.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сіль, спеції: за смаком
  • Вода: 4.5 ст.
  • Зелень: за бажанням

Інструкція приготування

  1. Чистимо морквину від шкірки, ріпчасту цибулину — від лушпиння. Подрібнюємо інгредієнти таким чином: моркву натираємо, використовуючи тертку з великими вічками, цибулину просто дрібно шаткуємо шматочками. У сковороді прогріваємо рослинну олію, кидаємо в неї подрібнені овочі та пасеруємо до м’якості.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

  2. М’ясо миємо під проточною водою, обтираємо паперовим рушником. Промиту й обсушену свинину нарізаємо у формі невеликих брусочків. Відправляємо м’ясну нарізку на сковороду до овочів.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

  3. Обсмажуємо приблизно 10-15 хвилин.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

  4. Викладаємо в сковороду ретельно промитий рис. Вміст перемішуємо. Прожарюємо крупу близько 5 або 7 хвилин разом з іншими компонентами.

    Такий прийом зробить плов розсипчастим, а не злиплим, схожим на кашу.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

  5. Додаємо в сковорідку томатну пасту, солимо і кидаємо за смаком жменю своїх улюблених спецій.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

  6. Вливаємо заявлену норму води. Вона має бути гарячою та кип’яченою.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

  7. Томимо продукти під кришкою до повної готовності. Наприкінці за бажанням присипаємо рубаною зеленню.

    Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

Плов на сковороді зі свининою готовий. Даємо йому настоятися чверть години і кличемо всіх до столу. Приємного апетиту!

Як зробити плов зі свининою

Класичний розсипчастий плов зі свининою в казані на плиті

Навіть на плиті можна приготувати чудову страву, якщо дотримуватися всіх правил класичного рецепта. Часник не обов’язково класти цілою голівкою, можна зубчики видавити безпосередньо в каструлю і гарненько розмішати.

Інгредієнти:

  • Рис — 800 г;
  • Свинина — 800 г;
  • Цибуля — 3 шт.;
  • Морква — 800 г;
  • Приправа — 1 пакетик;
  • Соняшникова олія — 200 мл;
  • Сіль — за смаком;
  • Зіра — 3 ст. л. л.

Приготування:

  1. У каструлю з товстим дном налити рослинний жир, добре його нагріти.
  2. Свинину сполоснути, порізати шматочками розміром із волоський горіх.Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті
  3. Цибулю нарізати півкільцями, моркву — соломкою.
  4. На дуже сильному вогні смажити свинину 10 хвилин, не перемішуючи її, наприкінці м’ясо перевернути.Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті
  5. Додати овочі, витримати 5 хвилин, потім перемішати.
  6. У каструлю з обсмаженими продуктами висипати пакетик приправи, залити водою, посолити.Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті
  7. Тепер всипати рис, розрівняти його.
  8. Головку часнику, не очищаючи, заглибити в крупу, посипати все зірою.Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті
  9. Готувати 20 хвилин. Видалити часник, перемішати, дати постояти під кришкою чверть години.Найкращі рецепти плову зі свининою: на сковорідці, в казані, духовці, на багатті

Якщо ви шукаєте простий, але дуже смачний десерт, зверніть увагу на смажені банани. Рецепт та поради знаходяться на сторінці https://mamisichki.online/smazheni-banani.html. Ця страва стане чудовим доповненням до будь-якого чаювання.

Плов зі свининою на багатті

На багатті будь-яка страва виходить особливо смачною та ароматною. Заздалегідь варто потурбуватися лише про дрова, адже нудитися на вогні східна страва буде не менше години.

Інгредієнти:

  • Рис — 400 г;
  • Свинина — 500 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Перець горошком — 5 шт.;
  • Лавровий лист — 3 шт.;
  • Суміш перців — ½ ч. л. л.;
  • Сіль — 1,5 ч. л.;
  • Куркума — 1 ст. л.;
  • Часник — 1 головка;
  • Соняшникова олія — 4 ст. л.

Як готувати:

  1. Свинину добре промити, нарубати великими шматками.
  2. У казані розігріти соняшникову олію й обсмажувати м’ясо 15 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Цибулини і морквину очистити і нарізати великими кубиками, відправити до свинини, смажити ще 5 хвилин.
  4. Рис добре промити до чистої води, висипати в казан і залити водою, щоб вона на 1 см була вищою за рівень продуктів.
  5. Усе посолити, поперчити, додати куркуму, перець горошком.
  6. Головку часнику добре вимити і, не очищаючи, покласти в казан.
  7. Готувати 1 годину, суворо не мішати.
  8. За 15 хвилин до закінчення покласти лавровий лист, перемішати.

Плов зі свинини в мультиварці

Плов зі свининою в мультиварці

Розумна техніка дозволить приготувати оригінальну східну страву без найменших зусиль. Потрібно лише слідувати рецепту, який розроблений спеціально для мультиварки.

Інгредієнти:

  • Рис — 1 ст.;
  • Свинина на кістці — 300 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Спеціальна приправа — 1 ст. л.;
  • Суміш перців — щіпка;
  • Сіль — 1 ч. л. з гіркою;
  • Коріандр — щіпка;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Оливкова олія — 4 ст. л.

Як готувати:

  1. Свинину замочити у воді на 1 годину, потім нарізати дрібними шматочками.
  2. Цибулю, моркву, часник очистити, нарізати дрібними кубиками.
  3. Рис промити до прозорої води.
  4. У чашу мультиварки викласти овочі та м’ясо, посолити, поперчити, перемішати.
  5. Потім покласти рис, влити 2 склянки води, оливкову олію, посипати приправою, коріандром.
  6. Встановити режим «Плов», час приготування 1 година.

Щоб страва вийшла більш жирною, можна з моркви та цибулі зробити засмажку і додати за 10 хвилин до закінчення програми.

Свинячий плов у духовці

Плов зі свининою в духовці

Плов, приготований у духовці, трохи відрізняється за смаком і консистенцією. Але головне, це гарний спосіб заощадити свій час — потрібно просто підготувати продукти і закинути їх у жароміцну форму. Решту довершить духова піч.

Інгредієнти:

  • Рис — 1,5 ст.;
  • Свинина — 500 г;
  • Цибуля — 3 шт.;
  • Морква — 3 шт.;
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л. л.;
  • Лавровий лист — 3 шт.;
  • Сіль — 1,5 ч. л.;
  • Куркума, коріандр, мускатний горіх — по дрібці;
  • Часник — 4 зубчики;
  • Вершкове масло — 1 ст. л.;
  • Кукурудзяне — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Свинину промити, нарізати великими кубиками.
  2. Цибулю очистити, порізати півкільцями.
  3. Моркву очистити, натерти на крупній тертці.
  4. Часник очистити, пропустити через прес.
  5. Дно качатниці змастити кукурудзяною олією, викласти свинину, посолити і поперчити.
  6. Далі всипати промитий рис, змішаний із подрібненим часником, куркумою, коріандром, мускатним горіхом.
  7. Зверху покласти вершкове масло, лавровий лист.
  8. Готувати в духовці 1,5 години за 150 градусів.

Для цього рецепта можна використовувати звичайну соняшникову олію, але тоді смак готової страви буде не таким цікавим.

Свинячий плов із булгура

Плов зі свининою з булгура

Любителям булгура сподобається незвичайний рецепт плову, де замість традиційного рису використовується саме ця крупа. Принцип приготування практично не відрізняється.

Інгредієнти:

  • Булгур — 1 ст.;
  • Свинина — 400 г;
  • Морква — 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Перець чорний мелений — дрібка;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Сіль — 1 ст. л. без гірки;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • Куркума, коріандр — по дрібці.

Інструкція по кроках:

  1. У каструлі з товстим дном розігріти рослинний жир, обсмажити шматочки свинини до золотистої скоринки.
  2. До м’яса додати цибулю і моркву, нарізані дрібними кубиками, тушкувати 5 хвилин.
  3. Далі всипати промитий булгур, потім сіль, перець, куркуму і коріандр.
  4. Покласти очищені цілі зубчики часнику.
  5. Залити 2 склянки води.
  6. Готувати на повільному вогні 1,5 години.
  7. За 10 хвилин до готовності інгредієнти гарненько перемішати, покласти лавровий лист.

Для більше жирності та насиченого смаку можна разом зі свининою підсмажити 100 г сала.

Відео-рецепт: смачний плов у горщиках

Витратити мінімум часу на кухні й отримати чудову вечерю для сім’ї — мрія будь-якої господині, яка може здійсниться вже сьогодні. Дивіться відео та готуйте.