Манна каша на молоці — як зварити без грудочок, рецепт з фото

Манна каша на молоці

Манна каша на молоці вважається в сучасній дієтології чи не найнепотрібнішою з усіх видів каш, але тим не менш, народ про неї забувати вперто не хоче. Завдяки своїй ніжній кремовій консистенції і м'якому солодкуватому смаку, манна каша залишається улюбленою ранковою стравою для багатьох дітей і дорослих. Не варто повністю відмовлятися від цього виду каші, адже манна крупа несе в собі чимало користі — вона містить різноманітні вітаміни, мікроелементи, клітковину та крохмаль, який повільно розщеплюється в організмі, поступово вивільняючи енергію для активної фізичної та розумової діяльності.

Крім того, молочна манна каша дуже м'яко впливає на кишківник, не спричиняє дискомфорту і легко засвоюється навіть у тих, хто страждає на захворювання травної системи і не може вживати грубу їжу. Також вона має здатність виводити з кишківника токсини і шкідливі речовини, приводячи до загального оздоровлення організму.

Манна каша на молоці готується дуже просто і швидко, а тому є зручною стравою для поспішного сніданку в будній день. Проте, якщо поставитися до її приготування не дуже уважно, наприклад, надто швидко засипати манку або рідко заважати, вона часто виходить з грудочками, що дуже псує її ідеальну структуру і навіть може служити причиною відмови від каші у молодших членів сім'ї. Щоб у вас ніколи не траплялося неприємностей такого штибу і варіння каші не завдавало жодних зайвих клопотів, я пропоную вам перевірений рецепт приготування манної каші на молоці без грудочок.

У цьому рецепті манна крупа піддається недовгому попередньому замочуванню в холодному молоці, унаслідок чого вона набрякає і під час подальшого нагрівання крупинки не злипаються одна з одною. Приготування каші цим нестандартним способом не забере багато часу і сил, а результат буде вище всяких похвал — ви отримаєте найправильнішу манну кашу з оксамитовою консистенцією, насиченим молочним смаком і без грудочок усередині. Частіше годуйте свою сім'ю різноманітними кашами, адже це найкраща їжа для початку дня, і нехай манна каша на молоці буде однією з них!

Як приготувати манну кашу на молоці — класичний рецепт молочної манної каші на плиті з покроковими фото

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 90 г манної крупи
  • 600 мл молока
  • 200 мл води
  • 2 ст. л. цукру
  • дрібка солі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Для того щоб зварити манну кашу на молоці без грудочок, у каструлю з товстим дном налити холодне молоко і воду.

У каструлю налити молоко і воду

2. У молоко всипати манку і залишити для набухання на 10 хвилин, не перемішуючи.

У молоко всипати манку і залишити для набухання

3. Після закінчення зазначеного часу в каструлю додати цукор і сіль і все ретельно перемішати.

Додати цукор і сіль та ретельно перемішати

4. Поставити каструлю на середній вогонь і довести молоко з манкою до кипіння, періодично помішуючи. Потім зменшити вогонь і варити кашу 3 — 5 хвилин при невеликому кипінні до бажаної густоти. Готову манну кашу закрити кришкою і дати настоятися протягом 10 — 15 хвилин.

Манна каша на молоці

Подавати кашу гарячою, поклавши в кожну тарілку шматочок вершкового масла. Можна також додати в неї ваше улюблене варення, мед, свіжі та сушені ягоди або фрукти. У цьому випадку можна сміливо зменшувати кількість цукру, зробивши таким чином кашу більш корисною та менш калорійною. Цей простий рецепт манної каші на молоці без грудочок допоможе вам зварити найсмачнішу, найніжнішу й найапетитнішу кашку на світі!

Манна каша на молоці