Як приготувати рагу з овочів із картоплею

Як приготувати рагу з овочів із картоплею порізати, чим продавлювати через прес

Літо й осінь — це час, коли на наших столах царює достаток свіжих овочів, які поєднують у собі і смак, і користь. Тож, звісно ж, треба користуватися цими дарами природи та балувати рідних розмаїттям овочевих страв. На замітку пропонуємо рецепт овочевого рагу з кабачками та картоплею, яке готується швидко і без особливих витрат, а на смак виходить просто незрівнянним.

Інгредієнти для приготування овочевого рагу з картоплею:

  • картопля дрібна — 600-700 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква (велика) — 1 шт.
  • помідори — 2-4 шт.
  • кабачок молодий — 1 шт.
  • капуста — 0,5 невеликого качана
  • перець болгарський — 1 шт.
  • часник — за смаком
  • томатне пюре (паста) — 3 ст.л.
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинна олія

Рецепт приготування овочевого рагу з картоплею:

Для початку необхідно підготувати всі овочі, щоб потім не відволікатися. З картоплі знімаємо шкірку та розрізаємо навпіл. Якщо картопля велика, то ділимо очищену бульбу на три або чотири частини.

Дрібним кубиком нарізаємо головку цибулі. Використовуючи велику тертку, подрібнюємо моркву. А кабачок чистимо і режим середнім брусочком.

Видаляємо плодоніжку і насіння у болгарського перцю, нарізаємо його або соломкою, або кубиком невеликого розміру. Помідори теж режим кубиком, але трішки крупніше. Капусту розпускаємо тоненькою соломкою.

Беремо містку за розміром сковорідку або сотейник, вливаємо трохи рафінованої олії та кидаємо на обсмажування картоплю. Кришкою не накриваємо і не солимо. Картопля повинна підрум’янитися.

Хвилин через 10, коли картопляні шматочки підрум’янять свої боки, додаємо моркву, цибулю і кабачок. Смажимо ще приблизно 3-4 хвилини, поки овочі не «обм’якнуть».

Потім додаємо томати, перець і капусту та акуратно перемішуємо. Вливаємо розведене в 100 мл гарячої води томатне пюре і накриваємо кришкою. Через кілька хвилин солимо і перчимо овочеве рагу. Спеції краще не додавати, оскільки вони перебиватимуть смак овочів.

Тушкуємо овочеве рагу з картоплею приблизно 20-30 хвилин. Готовність визначаємо за м’якістю картоплі. Часник додаємо хвилин за 10 до вимкнення. Пари зубчиків буде цілком достатньо. При цьому часник краще дрібно порізати, ніж продавлювати через прес.

Усе! Смачне та ситне овочеве рагу з картоплею готове. Воно виходить соковитим і ароматним і чудово підійде для сімейної вечері.