Як приготувати тефтелі з рисом із підливою на сковороді

Як приготувати тюфтельки з рисом із підливою на сковороді в міру необхідності діставати

Інгредієнти

Фарш свинячо-яловичий — 500 г

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Яйце куряче — 1 шт.

Рис сирий — 100 г

Сіль і перець — за смаком

Підлива:

Томатна паста — 1 ст.л.

Сіль і перець — за смаком

  • 176 кКал
  • 40 хв.

Процес приготування

Тефтелі з рисом із підливою готую дуже часто. Для їхнього приготування потрібно не так вже й багато часу, проте поки вони готуються, можна швиденько приготувати будь-який гарнір, і повноцінна вечеря чи обід готовий!

Ще чим гарний цей рецепт, так це тим, що тюфтельки можна зробити і заморозити, а в міру необхідності діставати і готувати вже з соусом.

Якщо говорити про соус, то до тюфтельок завжди готую мій улюблений соус із томатною пастою та сметаною.

Підготуємо всі продукти і приступимо до приготування тефтелей із фаршу з рисом із підливою. Час приготування можна скоротити, якщо рис відварити заздалегідь. Якщо ви цього не зробили, то саме з приготування рису і треба починати. Відваримо рис у киплячій підсоленій воді до готовності, час варіння рису дивіться на упаковці до нього.

Фарш викладаємо в миску, додаємо дрібно нарізану цибулю.

Вбиваємо у фарш яйце і додаємо сіль і чорний мелений перець.

Зелень петрушки дрібно рубаємо ножем і також викладаємо в миску.

Відварений рис викладаємо в миску до решти інгредієнтів. Добре вимішуємо фарш для тефтелей.

З отриманого фаршу формуємо тюфтельки, за розміром — трохи більші, ніж волоський горіх. Кожну тефтельку обвалюємо в борошні.

У пательні прогріваємо олію й обсмажуємо тюфтельки по 4-5 хвилин з кожного боку. Потім додаємо до обсмажених тефтелей томатну пасту. Додамо 200 мл окропу.

До сметани всипаємо борошно і додаємо 100 мл води. Добре все разом розмішаємо, це потрібно для того, щоб борошно не утворило грудок під час додавання в підливу.

Отриману суміш виливаємо в сковороду до тефтелей. Солимо і перчимо підливу за смаком. Тушкуємо тефтелі в підливі на повільному вогні 15 хвилин.

Готові тюфтельки з рисом із підливою подаємо порційно з картопляним пюре або свіжим салатом.

Створено за підтримки сайта https://topmyblog.icu/