Інгредієнти
Фарш свинячо-яловичий — 500 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Яйце куряче — 1 шт.
Рис сирий — 100 г
Сіль і перець — за смаком
Підлива:
Томатна паста — 1 ст.л.
Сіль і перець — за смаком
- 176 кКал
- 40 хв.
Процес приготування
Тефтелі з рисом із підливою готую дуже часто. Для їхнього приготування потрібно не так вже й багато часу, проте поки вони готуються, можна швиденько приготувати будь-який гарнір, і повноцінна вечеря чи обід готовий!
Ще чим гарний цей рецепт, так це тим, що тюфтельки можна зробити і заморозити, а в міру необхідності діставати і готувати вже з соусом.
Якщо говорити про соус, то до тюфтельок завжди готую мій улюблений соус із томатною пастою та сметаною.
Підготуємо всі продукти і приступимо до приготування тефтелей із фаршу з рисом із підливою. Час приготування можна скоротити, якщо рис відварити заздалегідь. Якщо ви цього не зробили, то саме з приготування рису і треба починати. Відваримо рис у киплячій підсоленій воді до готовності, час варіння рису дивіться на упаковці до нього.
Фарш викладаємо в миску, додаємо дрібно нарізану цибулю.
Вбиваємо у фарш яйце і додаємо сіль і чорний мелений перець.
Зелень петрушки дрібно рубаємо ножем і також викладаємо в миску.
Відварений рис викладаємо в миску до решти інгредієнтів. Добре вимішуємо фарш для тефтелей.
З отриманого фаршу формуємо тюфтельки, за розміром — трохи більші, ніж волоський горіх. Кожну тефтельку обвалюємо в борошні.
У пательні прогріваємо олію й обсмажуємо тюфтельки по 4-5 хвилин з кожного боку. Потім додаємо до обсмажених тефтелей томатну пасту. Додамо 200 мл окропу.
До сметани всипаємо борошно і додаємо 100 мл води. Добре все разом розмішаємо, це потрібно для того, щоб борошно не утворило грудок під час додавання в підливу.
Отриману суміш виливаємо в сковороду до тефтелей. Солимо і перчимо підливу за смаком. Тушкуємо тефтелі в підливі на повільному вогні 15 хвилин.
Готові тюфтельки з рисом із підливою подаємо порційно з картопляним пюре або свіжим салатом.
Створено за підтримки сайта https://topmyblog.icu/