Що приготувати з фаршу

Якщо при слові «фарш» ви уявляєте тільки котлети і макарони по-флотськи, то вам обов’язково потрібно познайомитися з нашою добіркою рецептів. Маючи у своєму розпорядженні тільки фарш і ще низку доступних продуктів, можна щодня готувати щось новеньке і неодмінно смачненьке. У вас є всі шанси здивувати своїх близьких.

Порада: Використовуючи деякі рецепти, у вихідний день можна зробити напівфабрикати кількох видів, а протягом тижня витрачати мінімум часу на готування.

Що приготувати з фаршу — покроковий фото рецепт м’ясних млинців

М’ясні млинці, та ще й із сиром — це вишукана та смачна страва. Приготування займає зовсім небагато часу, а виходять такі млинці дуже незвичними, красивими й ароматними. Від них просто неможливо відірватися, з’їдаються за секунди.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний: 200 г
  • Яйця курячі: 2 шт.
  • Кефір будь-який: 200 мл
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. л.
  • Сіль столова: 1/4 ч. л.
  • Чорний перець: щіпка
  • Твердий сир: 60 г
  • Сметана будь-яка: 2 ст. л.
  • Петрушка свіжа: для подачі

Інструкція приготування

  1. Розбиваємо яйця в зручну ємність для замішування, вливаємо кефір кімнатної температури.

    Що приготувати з фаршу

  2. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

    Що приготувати з фаршу

  3. Додаємо фарш. Всипаємо сіль, чорний мелений перець і сухий часник.

    Що приготувати з фаршу

  4. Подрібнюємо петрушку і додаємо в загальну суміш. Перемішуємо. Додаємо борошно і знову перемішуємо.

    Що приготувати з фаршу

  5. На розігріту пательню, змащену невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо порцію тіста і обсмажуємо м’ясні млинці з двох боків до готовності.

    Що приготувати з фаршу

  6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

    Що приготувати з фаршу

  7. На кожен млинець викладаємо тертий сир. Згортаємо в рулетик і складаємо у форму для запікання, змащену олією.

    Що приготувати з фаршу

  8. Зверху змащуємо сметаною. Відправляємо в духовку за температури 200 градусів на 15 хвилин. Подавати м’ясні млинці з сирною начинкою краще в теплому вигляді, поки сир ще не застиг і приємно тягнеться.

    Що приготувати з фаршу

М’ясні трубочки з лаваша з фаршем

М’ясні трубочки готуються дуже швидко, а виходять неймовірно смачними, хрусткими й ароматними. Усередині багато начинки, а тіста зовсім мало — такий варіант сподобається і дорослим, і діткам.

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Сир — 200 г;
  • Яйце — 1 жовток;
  • Молоко — 2 ст. л.;
  • Лаваш — 2 листи;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Натираємо моркву на крупній тертці. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Тушкуємо на сковороді 25-30 хвилин.
  2. Лаваш розрізаємо на рівні квадрати, приблизно 10х10 см. Сир натираємо на тертці.
  3. Кожен квадратик лаваша намазуємо сметаною, на один бік викладаємо фарш, зверху трохи сиру. Загортаємо краї всередину, а потім у вигляді рулету.
  4. Ємність для запікання змащуємо рослинною олією і акуратно викладаємо рулетики в один шар.
  5. Зверху змащуємо сумішшю жовтка з молоком, присипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.Трубочки з лаваша з фаршем

Лінивий м’ясний пиріг із фаршу

Ледачий м’ясний пиріг готується без метушні з тістом, виходить дуже апетитним. Подавати такий пиріг можна в теплому і охолодженому вигляді, цілим або порційними шматочками. Зовсім не обов’язково витрачати багато часу для приготування шедевра. Поїхали!

Інгредієнти:

  • Курячий фарш — 300 г;
  • Болгарський перець — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Молоко — 1 ст.;
  • Сир — 100 г;
  • Рідкі вершки — 50 г;
  • Багет;
  • Спеції.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю подрібнюємо блендером і змішуємо з фаршем, додаємо нарізаний кубиком болгарський перець, сіль та інші спеції на ваш смак. Усі інгредієнти добре перемішуємо, до однорідного стану.
  2. Багет нарізаємо на шматочки і виймаємо м’якушку, заготовки просочуємо молоком. Дно і боки форми для випікання змащуємо рослинною олією і викладаємо заготовки. Кожну заповнюємо фаршем.
  3. В окрему ємність розбиваємо 4 яйця, додаємо рідкі вершки і спеції, добре збиваємо віночком і заливаємо у форму для випічки.
  4. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку, через 20 хвилин посипаємо сиром і запікаємо ще 5-7 хвилин.Ледачий м'ясний пиріг

Рулет із фаршу «Хвилинка»

Наступний варіант швидкої та смачної м’ясної страви — рулет із фаршу. Він виручить, якщо хочеться чогось незвичайного, а в холодильнику стандартний набір продуктів. Готуйте з любов’ю, і ваша вечеря стане бездоганною!

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сушений часник — 1/3 ч. л.;
  • Базилік — 1/3 ч. л.;
  • Приправа до м’яса — ½ ч. л. л.;
  • Сир — 150 г;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Молоко — 250 г;
  • Борошно — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю подрібнюємо блендером і пересипаємо до фаршу. Додаємо сушений часник, базилік, сіль і приправу до м’яса, а також 1 яйце. Усе перемішуємо і добре відбиваємо.
  2. На столі розкладаємо харчову плівку, викладаємо на неї котлетну масу і розрівнюємо в пласт завтовшки 1,5-2 см.
  3. Сир натираємо на тертці та рівномірно розподіляємо по поверхні.
  4. Згортаємо в рулет, допомагаючи собі плівкою. Обертаємо заготовку тією ж плівкою і відправляємо в морозилку на 3-4 години.
  5. Для кляру змішуємо 2 яйця, молоко і спеції, перемішуємо. Додаємо трохи борошна і знову мішаємо.
  6. Рулет нарізаємо порційними шматочками, товщиною 1 см. Занурюємо кожен у кляр і обсмажуємо на сковороді з двох боків до готовності. Ось і все! Кличте рідних до столу!Рулет із фаршу

Як приготувати стіжки з фаршу

Дуже смачна сирна скоринка, м’яка картопля, соковита і ніжна котлетка і все це про стожки з фаршу. Просто неможливо встояти і не приготувати таку смакоту для найближчих і найрідніших людей!

Інгредієнти:

  • Фарш — 600 г;
  • Картопля — 400 г;
  • Цибуля ріпчаста — 250 г;
  • Часник — 3 зубки;
  • Твердий сир — 150 г;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Майонез — 50 г;
  • Сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю слайсами, викладаємо на деко тонким шаром.
  2. У фарш додаємо часник, сіль і чорний перець, перемішуємо. Формуємо котлетки, трохи їх притискаємо і викладаємо зверху на цибулеву подушку.
  3. Відварені яйця тремо на дрібній тертці, викладаємо на кожну котлетку.
  4. Натираємо на дрібній тертці сиру картоплю, солимо, перемішуємо і віджимаємо зайвий сік. Розподіляємо картоплю зверху яєць.
  5. Посипаємо тертим сиром. Робимо сіточку з майонезу.
  6. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин. Після закінчення часу пригощаємо всіх неймовірно смачним обідом.Стіжки з фаршем

Що приготувати з фаршу? Звісно, біфштекс

Біфштекс із яловичого фаршу — це велика, соковита і дуже смачна котлета, яка чудово поєднується з будь-яким гарніром. То чому б не приготувати його просто сьогодні?

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий — 600 г;
  • Молоко — 100 мл;
  • Сіль — ½ ч. л.;
  • Перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. До фаршу вливаємо молоко, додаємо сіль і перець. Ретельно перемішуємо і відбиваємо протягом 10 хвилин.
  2. Формуємо біфштекси й обсмажуємо на розігрітій рослинній олії по 3-5 хвилини з кожного боку.
  3. Доповнюємо страву гарніром і одразу подаємо до столу. Приємного апетиту!Біфштекс із фаршу

М’ясна ватрушка з фаршу

А чи пробували ви м’ясні ватрушки? Для їх приготування зовсім не потрібно возитися з тістом. Вони відмінно підходять для обіду або вечері. Виходять смачними, соковитими та корисними. Їх оцінить уся ваша сім’я і буде неодноразово просити добавки.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш — 600 г;
  • Болгарський перець — 1 шт.;
  • Помідор — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Твердий сир — 60 г;
  • Спеції, сіль;
  • Рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Свіжу картоплю натираємо на тертці й додаємо до подрібненого м’яса. Солимо і додаємо спеції за смаком. Усі інгредієнти перемішуємо до однорідності.
  2. Для начинки моркву тремо на тертці, цибулю, перець і помідор нарізаємо невеликим кубиком. Тушкуємо на невеликому вогні до готовності.
  3. Формуємо м’ясні кульки та викладаємо на деко. У кожній кульці робимо заглиблення за допомогою склянки. У нього викладаємо начинку, зверху посипаємо тертим сиром.
  4. Відправляємо в духовку до готовності. Швидко і легко, чи не так? Настав час спробувати і вам!М'ясна ватрушка

Як із фаршу приготувати бризоль

Трохи часу, прості продукти і смачна, ситна страва вже на вашому столі. Готувати його можна на сніданок або вечерю. У ньому чудово поєднується яєчний млинець, м’ясо, сир і зелень. Що це? Це дивовижний і ситний бризоль!

Інгредієнти:

  • Фарш — 1 кг;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Сир — 150 г;
  • Сметана — 150 г;
  • Часник — 2 зубки;
  • Зелень;
  • Спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. До фаршу додаємо цибулю та улюблені спеції, все добре перемішуємо. Ділимо на 4 частини, кожну викладаємо на харчову плівку і розгортаємо в млинець.
  2. Яйце збиваємо виделкою і смажимо яєчний млинець. Коли він трохи підсмажиться, кладемо зверху пласт фаршу, не забуваємо зняти харчову плівку.
  3. Накриваємо кришкою і обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку.
  4. Готуємо соус: змішуємо сметану, сіль, подрібнений часник і зелень.
  5. Готову бризоль змащуємо соусом і посипаємо тертим сиром, скручуємо в рулет. Ще роздумуєте, чи готувати цю страву? Досить думати, приступайте до приготування просто зараз!Бризоль із фаршем

М’ясний хліб — ситна страва з фаршу

Шукаєте швидкий і смачний рецепт на кожен день? Зверніть свою увагу на м’ясний хліб. Ця смачна, ситна закуска особливо припаде до душі чоловікам. Приступимо до її приготування негайно!

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш — 800 г;
  • Білий хліб — 100 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Сир твердий — 100гр
  • Сіль — 2,5 год. л.;
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. л. л.;
  • Часник — 3 зубки;
  • Сметана — 150 г;
  • Гірчиця — 1 ст. л.;
  • Петрушка — 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Хліб замочуємо в холодній кип’яченій воді або молоці.
  2. Подрібнюємо цибулю, часник і петрушку, змішуємо з фаршем. Додаємо яйця, хліб і спеції.
  3. Викладаємо у форму або надаємо форму батона.
  4. Сметану змішуємо з гірчицею і змащуємо батон.
  5. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо 1 годину.
  6. Потім посипаємо тертим сиром і готуємо ще 10 хвилин.
  7. Даємо охолонути і нарізаємо на порційні шматочки, за бажанням можна прикрасити зеленню. Така закуска викличе фурор серед домочадців. Все вийде! Ви молодець!М'ясний хліб

Як зробити пастуший пиріг

Здавалося б, що ще можна приготувати з фаршу? Ви здивуєтеся, у нас в запасі ще багато чого смачненького. Далі — пастуший пиріг. Це ситний пиріг із м’ясом і картоплею, гості та домашні від нього будуть у захваті!

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Цибуля — 1шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Картопля — 1,5 кг
  • Томатний соус — 2 ст. л.;
  • Куркума — 0,3 ч. л.;
  • Часник — 3 зубки;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Рослинна олія — 3 ст. л.;
  • Борошно — 3 ст. л.;
  • Сметана — 3 ст. л.

Хочете дізнатися, як приготувати смачну яєчню з помідорами? Заходьте на https://zrobimorazom.online/jaechnja-z-pomidorami.html, де вас чекає покроковий рецепт цієї простої страви. Завдяки поєднанню яєць і свіжих помідорів ви отримаєте не лише насолоду, а й чудовий заряд енергії на весь день. Не зробите цю страву, не пошкодуєте!

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо і відварюємо. Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиком.
  2. Обсмажуємо цибулю, моркву, часник і фарш, додаємо спеції та томатну пасту.
  3. У готову картоплю всипаємо куркуму, яйця і робимо пюре. Додаємо борошно і перемішуємо до однорідної маси.
  4. Форму для випікання змащуємо рослинною олією, викладаємо половину пюре, фарш, решту пюре.
  5. Змащуємо сметаною і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо до появи рум’яної скоринки. Легко і швидко, а результат вразить навіть найвибагливішого гостя!Пастуший пиріг із фаршем

Смажені ковбаски з м’ясного фаршу

Ммм… Неможливо встояти перед такою смакотою! Смажені ковбаски мають чудовий смак і легко готуються, відмінно підійдуть для святкового столу або на кожен день замість магазинної ковбаси.

Інгредієнти:

  • Фарш — 800 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибулина — 2 шт.;
  • Сіль — 1 ч. л. л.;
  • Чорний мелений перець — за смаком;
  • Часник — 5 зубків;
  • Борошно — 2 ст. л.;
  • Вода — 60 мл.

Спосіб приготування:

  1. Яйця, часник, сіль, перець перемішуємо і додаємо до фаршу. Туди ж відправляємо борошно і вимішуємо до однорідної маси, ставимо в холодильник на 20 хвилин.
  2. У пластикової пляшки відрізаємо горлечко і викладаємо в нього м’ясну масу. Через горлечко видавлюємо ковбаски.
  3. Обсмажуємо їх на сковороді з двох боків до золотистого кольору.
  4. Цибулю нарізаємо кубиком, моркву тремо на тертці. Перекладаємо в казан і смажимо на олії, яка залишилася після смаження ковбасок.
  5. Зверху на овочеву подушку викладаємо ковбаски, додаємо воду і тушкуємо під кришкою 15-20 хвилин. Складно описати аромат смажених ковбасок, це треба відчути самим!Ковбаски з фаршу

Ліниві голубці — проста та швидка страва з фаршу

Немає часу на довге приготування вечері? Дуже смачні і, головне, швидкі ліниві голубці припадуть до смаку всій родині. Навіщо ускладнювати собі життя, готуйте разом із нами!

Інгредієнти:

  • Рис — 100 г;
  • Фарш — 600 г;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Пекінська капуста — 250 г;
  • Спеції — за смаком;
  • Сметана — 250 г;
  • Кетчуп — 250 г.

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до напівготовності. Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо дрібним кубиком. Нарізаємо дрібно капусту.
  2. Додаємо у фарш овочі, відварений рис і перемішуємо. Кладемо сіль та інші спеції на ваш смак.
  3. Формуємо тюфтельки і обсмажуємо на сковороді з двох боків. Перекладаємо їх у каструлю з товстими стінками.
  4. Готуємо соус: сметану, кетчуп, сіль і воду добре перемішуємо.
  5. Заливаємо тефтелі соусом і тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 40 хвилин. Мінімум зусиль — максимум смаку та захоплення. Нехай вам буде смачно!Ліниві голубці

Відбивні з фаршу

Якщо немає під рукою відповідного м’яса, а дуже хочеться відбивних — приготуйте їх із фаршу. Не вмієте? Не біда! Ми зараз усе детально розповімо. Порадуйте своїх рідних незвичайними відбивними, не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Борошно — 4 ст. л.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сушений часник — 0.5 ч. л.;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. До фаршу додаємо спеції та перемішуємо. Ділимо масу на 8 частин, з кожної формуємо кульку.
  2. Яйця збиваємо, а в окрему миску насипаємо борошно.
  3. Вологими руками формуємо з м’ясних кульок відбивні товщиною 0.5 см. Паніруємо в борошні, а потім у яйці.
  4. Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до готовності. Як же легко, виявляється, можна приготувати дивовижні відбивні. Переконайтеся в цьому особисто!Відбивні з фаршу

Рулет із лаваша з фаршем

Що може бути краще за лаваш із м’ясом, залитий соусом і запечений у духовці. Це просто смакота! То чому б не приготувати цю смакоту своїм рідним просто зараз? Або пригостити гостей, які скоро будуть на порозі.

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Лаваш;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Перець — 1 шт.;
  • Помідори — 2 шт.;
  • Часник — 2 зубки;
  • Томат — 1 ст.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Додаємо у фарш подрібнену цибулину, туди ж через прес пропускаємо часник. Кладемо сіль і перемішуємо.
  2. Цибулю і помідор нарізаємо кубиком, болгарський перець соломкою, моркву тремо на тертці.
  3. На сковороді тушкуємо цибулю, моркву, болгарський перець і помідор, наприкінці вливаємо томат і трохи води.
  4. Фарш викладаємо на лаваш і розподіляємо по всій поверхні, скручуємо в щільний рулет. Рулет розрізаємо на порційні шматочки.
  5. На дно жароміцної форми викладаємо половину овочів, рулетики з лаваша, зверху решту овочів.
  6. Накриваємо форму фольгою і запікаємо 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу, даємо підрум’янитися. Готові рулети посипаємо зеленню і подаємо до столу.Рулет із лаваша з фаршем

Котлети з фаршу з начинкою в духовці

Котлети з начинкою в духовці — альтернатива звичайним смаженим котлетам, але виходять вони більш соковитими і ніжними. А ще вони корисні та дієтичні. Як їх після цього не приготувати?

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Хліб сухий — 3 скибочки;
  • Маринований огірок — 1 шт.;
  • Маринована цибуля — 1 шт.;
  • Сир — 120 г;
  • Молоко — 150 мл;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Чорний мелений перець — за смаком;
  • Кетчуп — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Хліб замочуємо в молоці, подрібнюємо цибулю і хліб, додаємо спеції і змішуємо з фаршем.
  2. Нарізаємо тонкими кільцями маринований огірок. Тремо сир і маринуємо цибулю.
  3. З фаршу формуємо котлетки, викладаємо на деко. У кожній робимо невелике заглиблення.
  4. Змащуємо зверху кетчупом, кладемо мариновану цибулю та огірок, посипаємо сиром.
  5. Відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.Котлети з начинкою

Як приготувати картопляний млинець із фаршем

Поєднання картоплі з фаршем — це класика, але в поєднанні, яке пропонує наступний рецепт, це справжня ресторанна страва. Вона чудово підійде як для сніданку всієї родини, так і для свята.

Інгредієнти:

  • Фарш — 300 г;
  • Картопля — 500 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цибуля — ½ шт.;
  • Сир — 100 г;
  • Сіль — 2 ч. л.;
  • Перець — 1,5 ч. л.;
  • Борошно — 2 ст. л.;
  • Прованські трави — 1 ч. л. л.;
  • Кетчуп — 4 ст. л.;
  • Зелень — пучок.

Спосіб приготування:

  1. До фаршу додаємо спеції та обсмажуємо на сковороді до готовності.
  2. Сиру картоплю натираємо на тертці, віджимаємо зайвий сік. Додаємо борошно, спеції та яйця, перемішуємо.
  3. Картопляне тісто розділяємо на дві частини. Викладаємо на сковороду млинець, смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
  4. Змащуємо кетчупом, перекладаємо фарш, цибулю, зелень і сир.
  5. Складаємо навпіл і обсмажуємо під кришкою до розплавлення сиру. Після такого сніданку день просто зобов’язаний бути вдалим!Картопляний млинець із фаршем

Люля-кебаб із фаршу в духовці

Якщо ви скучили за шашликами, а можливості вибратися на природу немає, люля-кебаб у духовці — це чудова альтернатива! Смачний і соковитий він задовольнить смаки всіх членів сім’ї.

Інгредієнти:

  • Фарш — 3 кг;
  • Цибуля — 1 кг;
  • Сіль — 1,5 ст. л.;
  • Коріандр — 2 ч. л.;
  • Зіра — 2 ч. л.;
  • Червоний гострий перець — 0,5 ч. л.;
  • Паприка — 1 ч. л. л.;
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. л.;
  • Кінза свіжа — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю пропускаємо через м’ясорубку, віджимаємо зайвий сік. Змішуємо з фаршем. Додаємо сіль, коріандр, зіру, гострий червоний перець, паприку, чорний перець і свіжу кінзу.
  2. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси. Відбиваємо об стінки посудини протягом 10 хвилин.
  3. Мокрими руками формуємо котлетку, одягаємо на довгу шпажку і розподіляємо рівномірно по ній м’ясо.
  4. Смажимо на решітці в духовці, розігрітій до 250 градусів (функція гриль). Спочатку 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо ще 10-12 хвилин з іншого. Не змушуйте довго чекати своїх рідних і швидше подавайте на стіл люля-кебаб!Люля-кебаб

Гарячі бутерброди з фаршем

Гарячі м’ясні бутерброди — чудове рішення на сніданок або просто до чаю. Сподобаються такі бутерброди всій родині, а приготувати їх можна швидко без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • Фарш — 300 г;
  • Батон;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Сметана — 3 ст. л.;
  • Борошно — 3 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулину подрібнюємо блендером або тремо на тертці, додаємо сіль, перець і змішуємо з фаршем.
  2. В окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо сметану і спеції, перемішуємо. Всипаємо борошно і перемішуємо, має вийти рідкий кляр.
  3. Батон нарізаємо товщиною 1-2 см. На кожну скибочку хліба викладаємо котлетну масу і розмазуємо по всій поверхні.
  4. Вмочуємо в клярі й обсмажуємо на сковороді з двох боків. Ароматні та смачні гарячі бутерброди готові. Залишилося лише приготувати чашечку гарячого чаю!Бутерброди з фаршем

Царські пальчики — такого з фаршу ви точно не готували

Настав час дивувати! Царські пальчики будуть хітом будь-якого святкового столу, вони сподобаються і дорослим, і дітям. Порадуйте своїх близьких і гостей смачною і незвичайною м’ясною стравою.

Інгредієнти:

  • Фарш — 1 кг;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Твердий сир — 100 г;
  • Майонез — 2 ст. л.;
  • Борошно — 5 ст. л.;
  • Сік лимона — 2 ст. л.;
  • Спеції — за смаком;
  • Вершкове масло — 200 г;
  • Кріп;
  • Вода — 50 мл;
  • Розпушувач для тіста;
  • Рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Фарш, цибулю, майонез і спеції добре перемішуємо. Масло нарізаємо брусочками. Подрібнюємо кріп, натираємо сир на дрібній тертці.
  2. Шматочок фаршу викладаємо на харчову плівку. Масло вмочуємо в кропі або в сирі та кладемо всередину котлетки, загортаємо. Сформований пальчик паніруємо в борошні.
  3. Для кляру розбиваємо яйця, додаємо лимонний сік, сіль та інші спеції за смаком. Вливаємо воду, борошно, розпушувач і перемішуємо.
  4. Пальчики вмочуємо в кляр і смажимо на розігрітій пательні з великою кількістю олії або у фритюрі. Саме час приймати похвалу і ловити захоплені погляди гостей!Царські пальчики

Чевапчичі — дуже смачна страва з фаршу

Смачний ніжний фарш у беконі — що може бути краще? Приготувати такі ковбаски можна вдома на сковороді або на мангалі. Тож давайте приготуємо чевапчичі та пригостимо ними друзів!

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Бекон — 1 упаковка;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Часник — 3 зубки;
  • Сіль — 1 ст. л.;
  • Цибуля сушена — 0,5 ч. л. л.;
  • Суміш перців — 0,5 ч. л.;
  • Сухі томати — 0,5 ч. л.;
  • Мускатний горіх — 0,5 ч. л.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Фарш із додаванням подрібненої цибулі та спецій добре перемішуємо і перекладаємо в кондитерський мішок.
  2. Видавлюємо ковбаски і загортаємо кожну в бекон.
  3. Обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум’яної скоринки з двох сторін. Здивовані, що так легко і швидко? Чи то ще буде, коли ви спробуєте цю неймовірно смачну страву!Чевапчичічі з беконом

Картопляні зрази з м’ясним фаршем

Дуже ніжні всередині і хрусткі зовні зрази з м’ясом порадують вас своїм смаком. Для їхнього приготування ми використовуємо фарш і… любов. Додайте цей інгредієнт, щоб ваша страва була на висоті!

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг;
  • Фарш — 400 г;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Крохмаль — 2 ст. л.;
  • Панірувальні сухарі — 200 г;
  • Спеції — за смаком;
  • Рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварюємо, зливаємо воду і робимо пюре, вбиваємо 1 яйце і крохмаль, перемішуємо.
  2. Цибулю обсмажуємо на сковороді, всипаємо фарш і додаємо спеції.
  3. Формуємо зрази: робимо котлетку з картопляного пюре, а всередину кладемо трохи м’яса і вмочуємо в яйці та панірувальних сухарях.
  4. Обсмажуємо на сковороді до готовності. Як тут встоїш перед такою смакотою! І чи варто?Зрази з фаршем

Запіканка з фаршем, картоплею та помідорами

Наступний рецепт вразить вас своїм поєднанням основної страви та гарніру. Запіканка з рубаним м’ясом, картоплею і помідорами неймовірно ніжна і ситна. Нагодувати нею можна навіть велику родину.

Інгредієнти:

  • Фарш — 600 г;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Помідор — 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Сир твердий — 150 г;
  • Соус барбекю — 3 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Майонез — 4 ст. л. л.

Спосіб приготування:

  1. У фарш додаємо спеції та соус барбекю, перемішуємо. У жароміцну форму викладаємо м’ясний шар, змащуємо майонезом.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями і розподіляємо зверху.
  3. Картоплю заздалегідь відварюємо і ріжемо на кружечки, викладаємо наступним шаром.
  4. Відправляємо запікатися в духовку. Через півгодини виймаємо і викладаємо слайси помідорів, посипаємо тертим сиром.
  5. Запікаємо, поки не розплавиться сир. Ну як вам така запіканка? Думаємо, ви точно оціните її!Запіканка з фаршем

Що приготувати незвичайного з фаршу? Котлети «Пташине молоко»

Вважаєте, що вас уже нічим не здивувати? Ми готові з цим посперечатися! Котлети за цим рецептом виходять м’які, соковиті, з хрусткою скоринкою і начинкою, що тане. Дивуйтеся разом із нами!

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Каррі, чорний перець — за смаком.

Начинка:

  • Варені яйця — 2 шт.;
  • Твердий сир — 100 г;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Зелена цибуля.

Панірування:

  • Борошно;
  • Панірувальні сухарі.

Спосіб приготування:

  1. До фаршу додаємо спеції та яйце, все перемішуємо. Для панірування змішуємо борошно і панірувальні сухарі.
  2. Для начинки яйця нарізаємо кубиком, подрібнюємо зелену цибулю, натираємо сир на дрібній тертці, розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо всі інгредієнти.
  3. Із начинки формуємо кульку. Фаршу вологими руками надаємо форму коржа, викладаємо начинку і загортаємо котлету, щоб вона ніде не виглядала.
  4. Умочуємо в паніровці й обсмажуємо на невеликому вогні під кришкою. Незвичайні котлети урізноманітнюють повсякденне меню своєю вишуканістю та смаком!Котлети з начинкою

Човники з кабачків із фаршем

А як щодо поєднання фаршу зі свіжими овочами? У цьому випадку йдеться про кабачки. Дуже смачні, ситні, ароматні човники з кабачків з м’ясною начинкою далі до вашої уваги.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3 шт.;
  • Фарш — 500 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Морква — 1шт.;
  • Сир — 150 г;
  • Часник — 4 зубки;
  • Сметана — 3 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У кабачків зрізаємо кінчики, розрізаємо навпіл і видаляємо середину. М’якоть із кабачків подрібнюємо, також дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на тертці.
  2. Обсмажуємо на сковороді цибулю, моркву, м’якоть кабачків. Відправляємо піджарку до фаршу, додаємо спеції і перемішуємо до однорідної маси. Сметану змішуємо з подрібненим часником.
  3. У жароміцну форму викладаємо кабачки. У кожен човник кладемо по всій довжині сметанний соус, потім м’ясну начинку, зверху змащуємо сметаною, що залишилася, і присипаємо тертим сиром.
  4. Відправляємо в духовку на 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Готову страву можна притрусити зеленню і подавати до столу!Кабачки з фаршем

М’ясна гірка — ідеальне поєднання фаршу та овочів

М’ясо та овочі — це безпрограшне поєднання. Смачний, соковитий, ніжний фарш, кабачок і помідор — просто пальчики оближеш. Домашні будуть у справжньому захваті від такої вечері.

Інгредієнти:

  • Фарш — 700 г;
  • Кабачок — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Помідори чері;
  • Сир — 100 г;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізаємо, додаємо до фаршу, туди ж відправляємо яйце і спеції, перемішуємо.
  2. Кабачок нарізаємо кільцями та видаляємо середину.
  3. З фаршу формуємо кульки і укладаємо їх на деко, злегка приминаючи в коржик. Далі в кожен м’ясний коржик вдавлюємо кружечок кабачка.
  4. Відправляємо в духовку на 30 хвилин, потім присипаємо сиром і кладемо зверху половинку помідора чері.
  5. Запікаємо 10 хвилин до появи сирної скоринки. Ще один бездоганний варіант швидкої та смачної вечері. Приємного апетиту!М'ясна гірка