Якщо при слові «фарш» ви уявляєте тільки котлети і макарони по-флотськи, то вам обов’язково потрібно познайомитися з нашою добіркою рецептів. Маючи у своєму розпорядженні тільки фарш і ще низку доступних продуктів, можна щодня готувати щось новеньке і неодмінно смачненьке. У вас є всі шанси здивувати своїх близьких.
Порада: Використовуючи деякі рецепти, у вихідний день можна зробити напівфабрикати кількох видів, а протягом тижня витрачати мінімум часу на готування.
Що приготувати з фаршу — покроковий фото рецепт м’ясних млинців
М’ясні млинці, та ще й із сиром — це вишукана та смачна страва. Приготування займає зовсім небагато часу, а виходять такі млинці дуже незвичними, красивими й ароматними. Від них просто неможливо відірватися, з’їдаються за секунди.
Інгредієнти
- Фарш м’ясний: 200 г
- Яйця курячі: 2 шт.
- Кефір будь-який: 200 мл
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. л.
- Сіль столова: 1/4 ч. л.
- Чорний перець: щіпка
- Твердий сир: 60 г
- Сметана будь-яка: 2 ст. л.
- Петрушка свіжа: для подачі
Інструкція приготування
-
Розбиваємо яйця в зручну ємність для замішування, вливаємо кефір кімнатної температури.
-
Перемішуємо вінчиком до однорідності.
-
Додаємо фарш. Всипаємо сіль, чорний мелений перець і сухий часник.
-
Подрібнюємо петрушку і додаємо в загальну суміш. Перемішуємо. Додаємо борошно і знову перемішуємо.
-
На розігріту пательню, змащену невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо порцію тіста і обсмажуємо м’ясні млинці з двох боків до готовності.
-
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
-
На кожен млинець викладаємо тертий сир. Згортаємо в рулетик і складаємо у форму для запікання, змащену олією.
-
Зверху змащуємо сметаною. Відправляємо в духовку за температури 200 градусів на 15 хвилин. Подавати м’ясні млинці з сирною начинкою краще в теплому вигляді, поки сир ще не застиг і приємно тягнеться.
М’ясні трубочки з лаваша з фаршем
М’ясні трубочки готуються дуже швидко, а виходять неймовірно смачними, хрусткими й ароматними. Усередині багато начинки, а тіста зовсім мало — такий варіант сподобається і дорослим, і діткам.
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Сир — 200 г;
- Яйце — 1 жовток;
- Молоко — 2 ст. л.;
- Лаваш — 2 листи;
- Рослинна олія — 2 ст. л.;
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Натираємо моркву на крупній тертці. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Тушкуємо на сковороді 25-30 хвилин.
- Лаваш розрізаємо на рівні квадрати, приблизно 10х10 см. Сир натираємо на тертці.
- Кожен квадратик лаваша намазуємо сметаною, на один бік викладаємо фарш, зверху трохи сиру. Загортаємо краї всередину, а потім у вигляді рулету.
- Ємність для запікання змащуємо рослинною олією і акуратно викладаємо рулетики в один шар.
- Зверху змащуємо сумішшю жовтка з молоком, присипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Лінивий м’ясний пиріг із фаршу
Ледачий м’ясний пиріг готується без метушні з тістом, виходить дуже апетитним. Подавати такий пиріг можна в теплому і охолодженому вигляді, цілим або порційними шматочками. Зовсім не обов’язково витрачати багато часу для приготування шедевра. Поїхали!
Інгредієнти:
- Курячий фарш — 300 г;
- Болгарський перець — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Яйця — 4 шт.;
- Молоко — 1 ст.;
- Сир — 100 г;
- Рідкі вершки — 50 г;
- Багет;
- Спеції.
Спосіб приготування:
- Цибулю подрібнюємо блендером і змішуємо з фаршем, додаємо нарізаний кубиком болгарський перець, сіль та інші спеції на ваш смак. Усі інгредієнти добре перемішуємо, до однорідного стану.
- Багет нарізаємо на шматочки і виймаємо м’якушку, заготовки просочуємо молоком. Дно і боки форми для випікання змащуємо рослинною олією і викладаємо заготовки. Кожну заповнюємо фаршем.
- В окрему ємність розбиваємо 4 яйця, додаємо рідкі вершки і спеції, добре збиваємо віночком і заливаємо у форму для випічки.
- Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку, через 20 хвилин посипаємо сиром і запікаємо ще 5-7 хвилин.
Рулет із фаршу «Хвилинка»
Наступний варіант швидкої та смачної м’ясної страви — рулет із фаршу. Він виручить, якщо хочеться чогось незвичайного, а в холодильнику стандартний набір продуктів. Готуйте з любов’ю, і ваша вечеря стане бездоганною!
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Сушений часник — 1/3 ч. л.;
- Базилік — 1/3 ч. л.;
- Приправа до м’яса — ½ ч. л. л.;
- Сир — 150 г;
- Яйце — 3 шт.;
- Молоко — 250 г;
- Борошно — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Цибулю подрібнюємо блендером і пересипаємо до фаршу. Додаємо сушений часник, базилік, сіль і приправу до м’яса, а також 1 яйце. Усе перемішуємо і добре відбиваємо.
- На столі розкладаємо харчову плівку, викладаємо на неї котлетну масу і розрівнюємо в пласт завтовшки 1,5-2 см.
- Сир натираємо на тертці та рівномірно розподіляємо по поверхні.
- Згортаємо в рулет, допомагаючи собі плівкою. Обертаємо заготовку тією ж плівкою і відправляємо в морозилку на 3-4 години.
- Для кляру змішуємо 2 яйця, молоко і спеції, перемішуємо. Додаємо трохи борошна і знову мішаємо.
- Рулет нарізаємо порційними шматочками, товщиною 1 см. Занурюємо кожен у кляр і обсмажуємо на сковороді з двох боків до готовності. Ось і все! Кличте рідних до столу!
Як приготувати стіжки з фаршу
Дуже смачна сирна скоринка, м’яка картопля, соковита і ніжна котлетка і все це про стожки з фаршу. Просто неможливо встояти і не приготувати таку смакоту для найближчих і найрідніших людей!
Інгредієнти:
- Фарш — 600 г;
- Картопля — 400 г;
- Цибуля ріпчаста — 250 г;
- Часник — 3 зубки;
- Твердий сир — 150 г;
- Яйця — 3 шт.;
- Майонез — 50 г;
- Сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю слайсами, викладаємо на деко тонким шаром.
- У фарш додаємо часник, сіль і чорний перець, перемішуємо. Формуємо котлетки, трохи їх притискаємо і викладаємо зверху на цибулеву подушку.
- Відварені яйця тремо на дрібній тертці, викладаємо на кожну котлетку.
- Натираємо на дрібній тертці сиру картоплю, солимо, перемішуємо і віджимаємо зайвий сік. Розподіляємо картоплю зверху яєць.
- Посипаємо тертим сиром. Робимо сіточку з майонезу.
- Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин. Після закінчення часу пригощаємо всіх неймовірно смачним обідом.
Що приготувати з фаршу? Звісно, біфштекс
Біфштекс із яловичого фаршу — це велика, соковита і дуже смачна котлета, яка чудово поєднується з будь-яким гарніром. То чому б не приготувати його просто сьогодні?
Інгредієнти:
- Фарш яловичий — 600 г;
- Молоко — 100 мл;
- Сіль — ½ ч. л.;
- Перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- До фаршу вливаємо молоко, додаємо сіль і перець. Ретельно перемішуємо і відбиваємо протягом 10 хвилин.
- Формуємо біфштекси й обсмажуємо на розігрітій рослинній олії по 3-5 хвилини з кожного боку.
- Доповнюємо страву гарніром і одразу подаємо до столу. Приємного апетиту!
М’ясна ватрушка з фаршу
А чи пробували ви м’ясні ватрушки? Для їх приготування зовсім не потрібно возитися з тістом. Вони відмінно підходять для обіду або вечері. Виходять смачними, соковитими та корисними. Їх оцінить уся ваша сім’я і буде неодноразово просити добавки.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш — 600 г;
- Болгарський перець — 1 шт.;
- Помідор — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- Картопля — 2 шт.;
- Твердий сир — 60 г;
- Спеції, сіль;
- Рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Свіжу картоплю натираємо на тертці й додаємо до подрібненого м’яса. Солимо і додаємо спеції за смаком. Усі інгредієнти перемішуємо до однорідності.
- Для начинки моркву тремо на тертці, цибулю, перець і помідор нарізаємо невеликим кубиком. Тушкуємо на невеликому вогні до готовності.
- Формуємо м’ясні кульки та викладаємо на деко. У кожній кульці робимо заглиблення за допомогою склянки. У нього викладаємо начинку, зверху посипаємо тертим сиром.
- Відправляємо в духовку до готовності. Швидко і легко, чи не так? Настав час спробувати і вам!
Як із фаршу приготувати бризоль
Трохи часу, прості продукти і смачна, ситна страва вже на вашому столі. Готувати його можна на сніданок або вечерю. У ньому чудово поєднується яєчний млинець, м’ясо, сир і зелень. Що це? Це дивовижний і ситний бризоль!
Інгредієнти:
- Фарш — 1 кг;
- Цибуля — 2 шт.;
- Яйця — 5 шт.;
- Сир — 150 г;
- Сметана — 150 г;
- Часник — 2 зубки;
- Зелень;
- Спеції — за смаком.
Спосіб приготування:
- До фаршу додаємо цибулю та улюблені спеції, все добре перемішуємо. Ділимо на 4 частини, кожну викладаємо на харчову плівку і розгортаємо в млинець.
- Яйце збиваємо виделкою і смажимо яєчний млинець. Коли він трохи підсмажиться, кладемо зверху пласт фаршу, не забуваємо зняти харчову плівку.
- Накриваємо кришкою і обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку.
- Готуємо соус: змішуємо сметану, сіль, подрібнений часник і зелень.
- Готову бризоль змащуємо соусом і посипаємо тертим сиром, скручуємо в рулет. Ще роздумуєте, чи готувати цю страву? Досить думати, приступайте до приготування просто зараз!
М’ясний хліб — ситна страва з фаршу
Шукаєте швидкий і смачний рецепт на кожен день? Зверніть свою увагу на м’ясний хліб. Ця смачна, ситна закуска особливо припаде до душі чоловікам. Приступимо до її приготування негайно!
Інгредієнти:
- М’ясний фарш — 800 г;
- Білий хліб — 100 г;
- Яйця — 2 шт.;
- Цибуля — 2 шт.;
- Сир твердий — 100гр
- Сіль — 2,5 год. л.;
- Чорний мелений перець — 0,5 ч. л. л.;
- Часник — 3 зубки;
- Сметана — 150 г;
- Гірчиця — 1 ст. л.;
- Петрушка — 20 г.
Спосіб приготування:
- Хліб замочуємо в холодній кип’яченій воді або молоці.
- Подрібнюємо цибулю, часник і петрушку, змішуємо з фаршем. Додаємо яйця, хліб і спеції.
- Викладаємо у форму або надаємо форму батона.
- Сметану змішуємо з гірчицею і змащуємо батон.
- Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо 1 годину.
- Потім посипаємо тертим сиром і готуємо ще 10 хвилин.
- Даємо охолонути і нарізаємо на порційні шматочки, за бажанням можна прикрасити зеленню. Така закуска викличе фурор серед домочадців. Все вийде! Ви молодець!
Як зробити пастуший пиріг
Здавалося б, що ще можна приготувати з фаршу? Ви здивуєтеся, у нас в запасі ще багато чого смачненького. Далі — пастуший пиріг. Це ситний пиріг із м’ясом і картоплею, гості та домашні від нього будуть у захваті!
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Цибуля — 1шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Картопля — 1,5 кг
- Томатний соус — 2 ст. л.;
- Куркума — 0,3 ч. л.;
- Часник — 3 зубки;
- Яйце — 2 шт.;
- Сіль, перець — за смаком;
- Рослинна олія — 3 ст. л.;
- Борошно — 3 ст. л.;
- Сметана — 3 ст. л.
Хочете дізнатися, як приготувати смачну яєчню з помідорами? Заходьте на https://zrobimorazom.online/jaechnja-z-pomidorami.html, де вас чекає покроковий рецепт цієї простої страви. Завдяки поєднанню яєць і свіжих помідорів ви отримаєте не лише насолоду, а й чудовий заряд енергії на весь день. Не зробите цю страву, не пошкодуєте!
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо і відварюємо. Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиком.
- Обсмажуємо цибулю, моркву, часник і фарш, додаємо спеції та томатну пасту.
- У готову картоплю всипаємо куркуму, яйця і робимо пюре. Додаємо борошно і перемішуємо до однорідної маси.
- Форму для випікання змащуємо рослинною олією, викладаємо половину пюре, фарш, решту пюре.
- Змащуємо сметаною і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо до появи рум’яної скоринки. Легко і швидко, а результат вразить навіть найвибагливішого гостя!
Смажені ковбаски з м’ясного фаршу
Ммм… Неможливо встояти перед такою смакотою! Смажені ковбаски мають чудовий смак і легко готуються, відмінно підійдуть для святкового столу або на кожен день замість магазинної ковбаси.
Інгредієнти:
- Фарш — 800 г;
- Яйце — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Цибулина — 2 шт.;
- Сіль — 1 ч. л. л.;
- Чорний мелений перець — за смаком;
- Часник — 5 зубків;
- Борошно — 2 ст. л.;
- Вода — 60 мл.
Спосіб приготування:
- Яйця, часник, сіль, перець перемішуємо і додаємо до фаршу. Туди ж відправляємо борошно і вимішуємо до однорідної маси, ставимо в холодильник на 20 хвилин.
- У пластикової пляшки відрізаємо горлечко і викладаємо в нього м’ясну масу. Через горлечко видавлюємо ковбаски.
- Обсмажуємо їх на сковороді з двох боків до золотистого кольору.
- Цибулю нарізаємо кубиком, моркву тремо на тертці. Перекладаємо в казан і смажимо на олії, яка залишилася після смаження ковбасок.
- Зверху на овочеву подушку викладаємо ковбаски, додаємо воду і тушкуємо під кришкою 15-20 хвилин. Складно описати аромат смажених ковбасок, це треба відчути самим!
Ліниві голубці — проста та швидка страва з фаршу
Немає часу на довге приготування вечері? Дуже смачні і, головне, швидкі ліниві голубці припадуть до смаку всій родині. Навіщо ускладнювати собі життя, готуйте разом із нами!
Інгредієнти:
- Рис — 100 г;
- Фарш — 600 г;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля — 2 шт.;
- Пекінська капуста — 250 г;
- Спеції — за смаком;
- Сметана — 250 г;
- Кетчуп — 250 г.
Спосіб приготування:
- Рис відварюємо до напівготовності. Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо дрібним кубиком. Нарізаємо дрібно капусту.
- Додаємо у фарш овочі, відварений рис і перемішуємо. Кладемо сіль та інші спеції на ваш смак.
- Формуємо тюфтельки і обсмажуємо на сковороді з двох боків. Перекладаємо їх у каструлю з товстими стінками.
- Готуємо соус: сметану, кетчуп, сіль і воду добре перемішуємо.
- Заливаємо тефтелі соусом і тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 40 хвилин. Мінімум зусиль — максимум смаку та захоплення. Нехай вам буде смачно!
Відбивні з фаршу
Якщо немає під рукою відповідного м’яса, а дуже хочеться відбивних — приготуйте їх із фаршу. Не вмієте? Не біда! Ми зараз усе детально розповімо. Порадуйте своїх рідних незвичайними відбивними, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Борошно — 4 ст. л.;
- Яйце — 2 шт.;
- Сушений часник — 0.5 ч. л.;
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- До фаршу додаємо спеції та перемішуємо. Ділимо масу на 8 частин, з кожної формуємо кульку.
- Яйця збиваємо, а в окрему миску насипаємо борошно.
- Вологими руками формуємо з м’ясних кульок відбивні товщиною 0.5 см. Паніруємо в борошні, а потім у яйці.
- Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до готовності. Як же легко, виявляється, можна приготувати дивовижні відбивні. Переконайтеся в цьому особисто!
Рулет із лаваша з фаршем
Що може бути краще за лаваш із м’ясом, залитий соусом і запечений у духовці. Це просто смакота! То чому б не приготувати цю смакоту своїм рідним просто зараз? Або пригостити гостей, які скоро будуть на порозі.
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Лаваш;
- Цибуля — 2 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Перець — 1 шт.;
- Помідори — 2 шт.;
- Часник — 2 зубки;
- Томат — 1 ст.;
- Сіль, перець — за смаком;
- Зелень.
Спосіб приготування:
- Додаємо у фарш подрібнену цибулину, туди ж через прес пропускаємо часник. Кладемо сіль і перемішуємо.
- Цибулю і помідор нарізаємо кубиком, болгарський перець соломкою, моркву тремо на тертці.
- На сковороді тушкуємо цибулю, моркву, болгарський перець і помідор, наприкінці вливаємо томат і трохи води.
- Фарш викладаємо на лаваш і розподіляємо по всій поверхні, скручуємо в щільний рулет. Рулет розрізаємо на порційні шматочки.
- На дно жароміцної форми викладаємо половину овочів, рулетики з лаваша, зверху решту овочів.
- Накриваємо форму фольгою і запікаємо 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу, даємо підрум’янитися. Готові рулети посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Котлети з фаршу з начинкою в духовці
Котлети з начинкою в духовці — альтернатива звичайним смаженим котлетам, але виходять вони більш соковитими і ніжними. А ще вони корисні та дієтичні. Як їх після цього не приготувати?
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Хліб сухий — 3 скибочки;
- Маринований огірок — 1 шт.;
- Маринована цибуля — 1 шт.;
- Сир — 120 г;
- Молоко — 150 мл;
- Сіль — 0,5 ч. л.;
- Чорний мелений перець — за смаком;
- Кетчуп — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Хліб замочуємо в молоці, подрібнюємо цибулю і хліб, додаємо спеції і змішуємо з фаршем.
- Нарізаємо тонкими кільцями маринований огірок. Тремо сир і маринуємо цибулю.
- З фаршу формуємо котлетки, викладаємо на деко. У кожній робимо невелике заглиблення.
- Змащуємо зверху кетчупом, кладемо мариновану цибулю та огірок, посипаємо сиром.
- Відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.
Як приготувати картопляний млинець із фаршем
Поєднання картоплі з фаршем — це класика, але в поєднанні, яке пропонує наступний рецепт, це справжня ресторанна страва. Вона чудово підійде як для сніданку всієї родини, так і для свята.
Інгредієнти:
- Фарш — 300 г;
- Картопля — 500 г;
- Яйця — 2 шт.;
- Цибуля — ½ шт.;
- Сир — 100 г;
- Сіль — 2 ч. л.;
- Перець — 1,5 ч. л.;
- Борошно — 2 ст. л.;
- Прованські трави — 1 ч. л. л.;
- Кетчуп — 4 ст. л.;
- Зелень — пучок.
Спосіб приготування:
- До фаршу додаємо спеції та обсмажуємо на сковороді до готовності.
- Сиру картоплю натираємо на тертці, віджимаємо зайвий сік. Додаємо борошно, спеції та яйця, перемішуємо.
- Картопляне тісто розділяємо на дві частини. Викладаємо на сковороду млинець, смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
- Змащуємо кетчупом, перекладаємо фарш, цибулю, зелень і сир.
- Складаємо навпіл і обсмажуємо під кришкою до розплавлення сиру. Після такого сніданку день просто зобов’язаний бути вдалим!
Люля-кебаб із фаршу в духовці
Якщо ви скучили за шашликами, а можливості вибратися на природу немає, люля-кебаб у духовці — це чудова альтернатива! Смачний і соковитий він задовольнить смаки всіх членів сім’ї.
Інгредієнти:
- Фарш — 3 кг;
- Цибуля — 1 кг;
- Сіль — 1,5 ст. л.;
- Коріандр — 2 ч. л.;
- Зіра — 2 ч. л.;
- Червоний гострий перець — 0,5 ч. л.;
- Паприка — 1 ч. л. л.;
- Чорний мелений перець — 0,5 ч. л.;
- Кінза свіжа — 100 г.
Спосіб приготування:
- Цибулю пропускаємо через м’ясорубку, віджимаємо зайвий сік. Змішуємо з фаршем. Додаємо сіль, коріандр, зіру, гострий червоний перець, паприку, чорний перець і свіжу кінзу.
- Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси. Відбиваємо об стінки посудини протягом 10 хвилин.
- Мокрими руками формуємо котлетку, одягаємо на довгу шпажку і розподіляємо рівномірно по ній м’ясо.
- Смажимо на решітці в духовці, розігрітій до 250 градусів (функція гриль). Спочатку 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо ще 10-12 хвилин з іншого. Не змушуйте довго чекати своїх рідних і швидше подавайте на стіл люля-кебаб!
Гарячі бутерброди з фаршем
Гарячі м’ясні бутерброди — чудове рішення на сніданок або просто до чаю. Сподобаються такі бутерброди всій родині, а приготувати їх можна швидко без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
- Фарш — 300 г;
- Батон;
- Цибуля — 1 шт.;
- Яйця — 3 шт.;
- Сметана — 3 ст. л.;
- Борошно — 3 ст. л.;
- Сіль, перець — за смаком;
- Рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Цибулину подрібнюємо блендером або тремо на тертці, додаємо сіль, перець і змішуємо з фаршем.
- В окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо сметану і спеції, перемішуємо. Всипаємо борошно і перемішуємо, має вийти рідкий кляр.
- Батон нарізаємо товщиною 1-2 см. На кожну скибочку хліба викладаємо котлетну масу і розмазуємо по всій поверхні.
- Вмочуємо в клярі й обсмажуємо на сковороді з двох боків. Ароматні та смачні гарячі бутерброди готові. Залишилося лише приготувати чашечку гарячого чаю!
Царські пальчики — такого з фаршу ви точно не готували
Настав час дивувати! Царські пальчики будуть хітом будь-якого святкового столу, вони сподобаються і дорослим, і дітям. Порадуйте своїх близьких і гостей смачною і незвичайною м’ясною стравою.
Інгредієнти:
- Фарш — 1 кг;
- Цибуля — 1 шт.;
- Яйце — 2 шт.;
- Твердий сир — 100 г;
- Майонез — 2 ст. л.;
- Борошно — 5 ст. л.;
- Сік лимона — 2 ст. л.;
- Спеції — за смаком;
- Вершкове масло — 200 г;
- Кріп;
- Вода — 50 мл;
- Розпушувач для тіста;
- Рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Фарш, цибулю, майонез і спеції добре перемішуємо. Масло нарізаємо брусочками. Подрібнюємо кріп, натираємо сир на дрібній тертці.
- Шматочок фаршу викладаємо на харчову плівку. Масло вмочуємо в кропі або в сирі та кладемо всередину котлетки, загортаємо. Сформований пальчик паніруємо в борошні.
- Для кляру розбиваємо яйця, додаємо лимонний сік, сіль та інші спеції за смаком. Вливаємо воду, борошно, розпушувач і перемішуємо.
- Пальчики вмочуємо в кляр і смажимо на розігрітій пательні з великою кількістю олії або у фритюрі. Саме час приймати похвалу і ловити захоплені погляди гостей!
Чевапчичі — дуже смачна страва з фаршу
Смачний ніжний фарш у беконі — що може бути краще? Приготувати такі ковбаски можна вдома на сковороді або на мангалі. Тож давайте приготуємо чевапчичі та пригостимо ними друзів!
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Бекон — 1 упаковка;
- Цибуля — 1 шт.;
- Часник — 3 зубки;
- Сіль — 1 ст. л.;
- Цибуля сушена — 0,5 ч. л. л.;
- Суміш перців — 0,5 ч. л.;
- Сухі томати — 0,5 ч. л.;
- Мускатний горіх — 0,5 ч. л.;
- Рослинна олія — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Фарш із додаванням подрібненої цибулі та спецій добре перемішуємо і перекладаємо в кондитерський мішок.
- Видавлюємо ковбаски і загортаємо кожну в бекон.
- Обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум’яної скоринки з двох сторін. Здивовані, що так легко і швидко? Чи то ще буде, коли ви спробуєте цю неймовірно смачну страву!
Картопляні зрази з м’ясним фаршем
Дуже ніжні всередині і хрусткі зовні зрази з м’ясом порадують вас своїм смаком. Для їхнього приготування ми використовуємо фарш і… любов. Додайте цей інгредієнт, щоб ваша страва була на висоті!
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг;
- Фарш — 400 г;
- Яйце — 3 шт.;
- Цибулина — 1 шт.;
- Крохмаль — 2 ст. л.;
- Панірувальні сухарі — 200 г;
- Спеції — за смаком;
- Рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Картоплю відварюємо, зливаємо воду і робимо пюре, вбиваємо 1 яйце і крохмаль, перемішуємо.
- Цибулю обсмажуємо на сковороді, всипаємо фарш і додаємо спеції.
- Формуємо зрази: робимо котлетку з картопляного пюре, а всередину кладемо трохи м’яса і вмочуємо в яйці та панірувальних сухарях.
- Обсмажуємо на сковороді до готовності. Як тут встоїш перед такою смакотою! І чи варто?
Запіканка з фаршем, картоплею та помідорами
Наступний рецепт вразить вас своїм поєднанням основної страви та гарніру. Запіканка з рубаним м’ясом, картоплею і помідорами неймовірно ніжна і ситна. Нагодувати нею можна навіть велику родину.
Інгредієнти:
- Фарш — 600 г;
- Картопля — 2 шт.;
- Помідор — 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- Сир твердий — 150 г;
- Соус барбекю — 3 ст. л.;
- Сіль, перець — за смаком;
- Майонез — 4 ст. л. л.
Спосіб приготування:
- У фарш додаємо спеції та соус барбекю, перемішуємо. У жароміцну форму викладаємо м’ясний шар, змащуємо майонезом.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і розподіляємо зверху.
- Картоплю заздалегідь відварюємо і ріжемо на кружечки, викладаємо наступним шаром.
- Відправляємо запікатися в духовку. Через півгодини виймаємо і викладаємо слайси помідорів, посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо, поки не розплавиться сир. Ну як вам така запіканка? Думаємо, ви точно оціните її!
Що приготувати незвичайного з фаршу? Котлети «Пташине молоко»
Вважаєте, що вас уже нічим не здивувати? Ми готові з цим посперечатися! Котлети за цим рецептом виходять м’які, соковиті, з хрусткою скоринкою і начинкою, що тане. Дивуйтеся разом із нами!
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г;
- Яйце — 1 шт.;
- Сіль — 0,5 ч. л.;
- Каррі, чорний перець — за смаком.
Начинка:
- Варені яйця — 2 шт.;
- Твердий сир — 100 г;
- Вершкове масло — 50 г;
- Зелена цибуля.
Панірування:
- Борошно;
- Панірувальні сухарі.
Спосіб приготування:
- До фаршу додаємо спеції та яйце, все перемішуємо. Для панірування змішуємо борошно і панірувальні сухарі.
- Для начинки яйця нарізаємо кубиком, подрібнюємо зелену цибулю, натираємо сир на дрібній тертці, розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо всі інгредієнти.
- Із начинки формуємо кульку. Фаршу вологими руками надаємо форму коржа, викладаємо начинку і загортаємо котлету, щоб вона ніде не виглядала.
- Умочуємо в паніровці й обсмажуємо на невеликому вогні під кришкою. Незвичайні котлети урізноманітнюють повсякденне меню своєю вишуканістю та смаком!
Човники з кабачків із фаршем
А як щодо поєднання фаршу зі свіжими овочами? У цьому випадку йдеться про кабачки. Дуже смачні, ситні, ароматні човники з кабачків з м’ясною начинкою далі до вашої уваги.
Інгредієнти:
- Кабачки — 3 шт.;
- Фарш — 500 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Морква — 1шт.;
- Сир — 150 г;
- Часник — 4 зубки;
- Сметана — 3 ст. л.;
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- У кабачків зрізаємо кінчики, розрізаємо навпіл і видаляємо середину. М’якоть із кабачків подрібнюємо, також дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на тертці.
- Обсмажуємо на сковороді цибулю, моркву, м’якоть кабачків. Відправляємо піджарку до фаршу, додаємо спеції і перемішуємо до однорідної маси. Сметану змішуємо з подрібненим часником.
- У жароміцну форму викладаємо кабачки. У кожен човник кладемо по всій довжині сметанний соус, потім м’ясну начинку, зверху змащуємо сметаною, що залишилася, і присипаємо тертим сиром.
- Відправляємо в духовку на 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Готову страву можна притрусити зеленню і подавати до столу!
М’ясна гірка — ідеальне поєднання фаршу та овочів
М’ясо та овочі — це безпрограшне поєднання. Смачний, соковитий, ніжний фарш, кабачок і помідор — просто пальчики оближеш. Домашні будуть у справжньому захваті від такої вечері.
Інгредієнти:
- Фарш — 700 г;
- Кабачок — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Яйце — 1 шт.;
- Помідори чері;
- Сир — 100 г;
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо, додаємо до фаршу, туди ж відправляємо яйце і спеції, перемішуємо.
- Кабачок нарізаємо кільцями та видаляємо середину.
- З фаршу формуємо кульки і укладаємо їх на деко, злегка приминаючи в коржик. Далі в кожен м’ясний коржик вдавлюємо кружечок кабачка.
- Відправляємо в духовку на 30 хвилин, потім присипаємо сиром і кладемо зверху половинку помідора чері.
- Запікаємо 10 хвилин до появи сирної скоринки. Ще один бездоганний варіант швидкої та смачної вечері. Приємного апетиту!