Фахівці з національної кухні небезпідставно будуть обурені, дізнавшись, що цей соус назвали аджикою, оскільки.к. до класичного рецепта аджики помідори та яблука не входять. Але так уже повелося, що більшість господинь аджиками називають саме суміш із помідорів із перцями — солодким і гострим. Пробуємо приготувати?
Для приготування аджики вам знадобиться
- червоний солодкий перець (паприка)
- помідори
- часник
- гострий перець
- яблука
- морква
- сіль, цукор, оцет, рослинна олія, прянощі, зелень — за смаком.
Рецепт аджики

Очищаємо паприку.

Ошпарюємо та чистимо шкірку томатів.

Часник і перчик.

Нарізаємо яблука і моркву. Все готово. Пропускаємо все це через м&’ясорубку.

Відварюємо, в процесі приготування додаємо сіль, цукор, оцет, олію, прянощі і в кінці, свіжі травички. Гарячу аджику розливаємо в ошпарені банки і ховаємо під теплу ковдру.