Іноді так буває, що вдома немає нічого до чаю, а солодкого дуже хочеться. Тут на виручку прийдуть рецепти різних тортів, але не завжди є час на випікання і складання десерту. Тому ми презентуємо господиням торт із пряників зі сметаною, за простим рецептом, у якому немає необхідності використовувати духовку. Досить витримати десерт деякий час у холодильній камері і ласощі готові.
Є кілька варіантів приготування таких ласощів, один торт містить у своєму рецепті сметану і банани, інший може містити шматочки персиків, ананасів або свіжої полуниці. За бажання ласощі можуть доповнюватися волоськими горішками і кокосовою стружкою, в якості прикраси нерідко використовується шоколадна глазур. За основу завжди беруться м’які та свіжі пряникові вироби, але й вони можуть бути різними, наприклад, звичайними, шоколадними або ванільними. Нижче будуть представлені варіанти приготування такого десерту за кількома рецептами.
Десерт шоколадний пряниковий
Інгредієнти:
- пудра цукрова — 0,5 склянки;
- сметана жирна — 530 мл;
- пряники шоколадні м’які — 510 грамів;
- шоколад гіркий — 1 плитка;
- банани великі — 2 штуки;
- горішки волоські — 65 грам;
- какао в порошку — 35 грам.
Приготування десерту
Спочатку починаємо підготовку пряників для торта з пряників зі сметаною і бананом, за представленим рецептом. Для цього виріб розрізають на дві частини, деякі господині вважають за краще просто зрізати верхівки пряників, щоб отримати рівні круглі заготовки. Також попередньо очищають банани і нарізають їх товстими кільцями.
Тепер беруться очищені горішки волоські, їх трохи підсушують на сковороді, а потім подрібнюють качалкою, але робити з горіхів крихту не варто. Цукрова пудра перемішується в чаші з жирною сметаною, тут краще використовувати жирний продукт, щоб крем краще збився, а потім суфле добре застигло.
Процес формування торта
Нам знадобиться ємність для приготування торта, її застеляють харчовою плівкою, щоб крем не витікав. Також плівка необхідна, щоб ласощі було простіше дістати з ємності. Підготовлені скибочки пряників занурюють по черзі в готовий сметанний крем. Далі заготовки відправляють у форму, при цьому пряники укладають так, щоб між ними не залишалося порожніх місць. За необхідності, шматочки просто розламують і заповнюють ними порожнечі.
На пряникові вироби з кремом укладається шар із бананів, далі необхідно повторити процедуру з пряниковими шматочками.
Таким чином, ми збираємо торт до того моменту, поки всі пряники не закінчаться, останній шар має складатися з пряникових кружечків.
Коли перед останнім пряниковим шаром будуть викладатися банани, їх посипають зверху подрібненими горішками. Якщо в сім’ї цей продукт дуже люблять, то їхню кількість збільшують удвічі.
Готовий торт ставлять на всю ніч у холодильник, але якщо часу обмаль, то достатньо і кількох годин. Щойно сметанне суфле добре застигне, можна виймати торт із пряників зі сметаною, за вказаним рецептом із фото, з камери холодильника. Зверху десерт посипають спочатку порошком какао, а зверху натирають гіркий шоколад.
Торт із пряників із полуницею
Інгредієнти:
- пряники темні — 610 грам;
- сметана жирна від 25% — 545 мл;
- ванільний порошок — 1 упаковка;
- ягоди полуниці стиглі — 310 грамів;
- цукровий пісок — 140 грам.
Приготування
Перед тим як описати процес приготування цього десерту, варто зупинитися на такому інгредієнті, як цукровий пісок. Далеко не всі люблять використовувати цей продукт у солодких десертах, тому його легко можна замінити медом. Варто зазначити, що мед солодший, тому його необхідно класти менше.
Тепер можна взяти пряникові вироби, їх розрізають на три частини вздовж, щоб отримати три круглі заготовки. Такі заготовки прибирають убік, а тим часом займаються полуницею. Ягоди промивають, а потім прибирають хвостики і нарізають на половинки. Можна залишити кілька плодів для прикраси десерту.
Приготування крему
Готується крем, для цього цукровий пісок або мед змішується зі сметаною, використовувати можна тільки густий і жирний продукт. Інгредієнти збивають вінчиком, а потім додають до них пачку ванільного порошку. Усе перемішують і починають підготовку форми.
Торт із пряників зі сметаною за рецептом із відео збирається у формі або просто на великій тарілці. Якщо використовується форма, то вона попередньо застеляється харчовою плівкою. Спочатку у форму укладають шар із пряників, зверху все змащують густою кремовою масою зі сметани та покривають шматочками полуниці. Далі шари повторюють до тих пір, поки останніми не виявляться пряникові шматочки. Усе поливають залишками крему і прибирають у камеру холодильника.
Готовий десерт виймають з камери холодильника через пару годин, на поверхню торта викладають шматочки ягід, а також поливають торт розтопленим шоколадом. Подають ласощі до чаю або какао.
Джерело: сайт https://goloborod.icu/