Дріжджові пиріжки з сирною начинкою

Пиріжки з сиром із дріжджового тіста

Доброго дня! Сьогодні хочу поділитися перевіреним і своїм найулюбленішим рецептом пиріжків у духовці. Приготуємо смачні пиріжки з сиром із дріжджового тіста.

Рецепт простий і зрозумілий, впорається навіть кулінар-початківець любитель. Тісто дуже цікаве і незвичайне, оскільки містить і дріжджі, і розпушувач. Пиріжки з сирною начинкою виходять м’які і дуже смачні. Із цього тіста можна готувати будь-яку випічку, наприклад, пиріжки, піцу, ватрушки та інше. Рекомендую спробувати.

Інгредієнти

  1. Вода — 200 мілілітрів
  2. Рослинна олія — 70 грам
  3. Борошно — 450-500 грамів
  4. Цукор — 2 столові ложки
  5. Сіль — 1 чайна ложка
  6. Дріжджі сухі — 1 столова ложка без гірки
  7. Розпушувач — 10 грам
  8. Ванілін — за смаком
  9. Сир або сирна маса — 300 грамів

Як приготувати дріжджові пиріжки з сирною начинкою

1. У миску влити теплу воду, додати рослинну олію, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Воду можна замінити на тепле молоко.

dscn0550.jpg

2. Ретельно перемішати. Накрити миску рушником і залишити на 10-15 хвилин.

dscn0551.jpg

Пиріг на кефірі з вишнею — це класика, яка завжди актуальна. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати цю страву, перейдіть за посиланням https://topitpoimyblog.top/pirig-na-kefiri-z-vishneju.html. Цей рецепт особливо привабливий тим, що він дуже простий у реалізації, але при цьому дає вражаючий результат. Тесто надає страві легкість і свіжість, а вишня робить її більш насиченою. Така страва ідеально підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

3. З’явилася пінна шапочка, це свідчить про те, що дріжджі хороші й опара вдалася.

dscn0552.jpg

4. Додати в опару ще 1 столову ложку цукру, всипати ванілін або ванільний цукор і розпушувач тіста.

dscn0553.jpg

5. Акуратно перемішати.

dscn0554.jpg

6. Всипати в тісто сіль, перемішати.

dscn0555.jpg

7. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати м’яке тісто, яке відстає від рук.

dscn0556.jpg

8. Тісто готове. Перекласти його в миску, накрити плівкою або рушником і прибрати в тепло на 30 хвилин.

dscn0557.jpg

9. Тісто піднялося і можна з нього готувати пиріжки.

dscn0558.jpg

10. Для начинки в мене сирна маса з родзинками. Можна використовувати просто сир із цукром.

dscn0559.jpg

11. Тісто розділити на частини, розкласти начинку і сформувати пиріжки.

dscn0560.jpg

12. Викласти пиріжки на змащену олією чавунну пательню і поставити в розігріту духовку. Випекти при 180С, до рум’яного кольору. Приблизно 25 хвилин.

dscn0561.jpg

На вистоювання пиріжки залишати не потрібно і нічим змащувати перед випічкою також не потрібно.

dscn0575.jpg

Смачного!