Зараз багато різних рецептів запіканок. Їх роблять не тільки з сиру, а й з картоплі, м’яса, або, як у цих рецептах, з макаронів чи локшини. Це досить проста і ситна страва, нею можна нагодувати велику сім’ю і всі залишаться задоволені.
Рецепт запіканки з макаронами та цибулею з яйцями
- макарони (можна вибрати ті, які найкраще підходять);
- яйця;
- цибуля ріпчаста;
- рослинну олію;
- за смаком: зелень (кріп, петрушка), сіль і різні спеції.
Інструкція:
- Приготування починається з відварювання макаронів. Якщо вам подобаються ріжки або будь-які інші, можна взяти і їх, це не принципово.
- Потім потрібно обсмажити цибулю (до золотистої скоринки). Цибулю потрібно додати до макаронів, посолити і поперчити (за уподобаннями).
- Потрібно збити яйця (в окремій тарілці). Здебільшого, розрахунок такий: на 200 грамів локшини — 2 яйця (можна три).
- Далі потрібно просто спекти все, що приготовлено. Деко змастити олією, спочатку потрібно викласти на нього суміш із макаронів і цибулі, а зверху полити яйцями.
- Ставимо в розігріту духовку (170 градусів), запіканка буде готова приблизно за 10 хвилин, але краще не поспішати, а вимкнути духовку і дати ще 2-3 хвилини деку в ній постояти. Це стандартний рецепт приготування.
Запіканка з макаронів і сирно-яєчної заливки
- яйця;
- цибуля ріпчаста;
- рослинна олія;
- за смаком: зелень (кріп, петрушка), сіль і різні спеції.
Інструкція:
Для цього рецепта знадобляться ті самі продукти, як у попередньому рецепті, але є одна смачна добавка — сир.
Дуже добре буде поєднуватися нарізаний помідор — він також чудово прикрасить страву.
Сир можна як посипати зверху на запіканку, так і додати в її інгредієнти. Наприклад, збити яйця з невеликою кількістю сиру, частину додати до суміші макаронів і цибулі, а рештою посипати зверху, через 7-8 хвилин після початку приготування в духовці.
Солодка запіканка з макаронів під яєчно-молочним соусом у духовці
Це десертна страва, оскільки готується вона з цукром. Вона чудово підійде до чаю, дуже подобається дітям, адже молоко — чудовий додаток до макаронів і яєць.
Вона буде ніжнішою, м’якшою і повітрянішою. Готується вона дуже швидко і просто — це одна з найкращих страв нашвидкуруч.
- макарони;
- кілька яєць;
- півсклянки цукру (на 400-500 грамів макаронів);
- ванілін (невелика кількість, за смаком);
- масло вершкове (на 500 грамів макаронів — 3-3.5 столових ложок);
- молоко — один літр на 500 грам.
Інструкція:
- Макарони (ріжки або локшину) потрібно відварити, як і у всіх рецептах.
- До яєць додати цукор із ваніліном, дуже ретельно перемішати, поступово вливаючи в цю суміш молоко. Суміш має вийти однорідною.
- Цією сумішшю потрібно залити макарони, попередньо викладені на деко, змащене олією.
- Оскільки в запіканці багато рідини, готувати в духовці її потрібно не на 170 градусах, як у попередніх рецептах, а розігріти духовку на 180 градусів, смажити до появи золотистої скоринки.
- Перед подачею на стіл можна прикрасити цукровою пудрою.
Запіканка з макаронів із додаванням яєць, приготована в мультиварці
Мультиварка — це предмет, який все частіше можна зустріти в сучасних будинках. З його допомогою теж можна приготувати цю запіканку.
- макарони (200 грамів);
- яйця (1 штука на 100 грамів);
- 2-3 ложки сметани;
- твердий сир (м’який краще не брати);
- вершкове масло;
- сіль і спеції за бажанням.
Інструкція:
- Спочатку потрібно відварити макарони (в мультиварці). Заливати потрібно киплячою водою. Через 15 хвилин вони готові.
Подавання запіканки на стіл та її оформлення
Макаронна запіканка — дуже універсальна страва. Її можна подавати як основну страву і як гарнір. Якщо це основна страва, то чудово підійде овочевий салат — наприклад, овочеве олів’є. Головне, щоб салат був легким, якщо це буде ситний салат, то запіканка на його тлі не буде «програвати».
Можна подавати і як гарнір. Тоді її можна просто прикрасити овочами.
Запіканка з макаронів із яйцями в духовці підійде як для звичайної сімейної вечері, так і для святкового столу. На святковому столі її можна оформити у вигляді гарячої закуски.
Спочатку її потрібно порізати на невеликі шматочки і красиво оформити за допомогою зелені та інших овочів. Таким чином, кожен, хто сидить за столом, зможе взяти собі невеликий шматочок.
Ця страва сподобається і дорослим, і дітям. Його можна готувати по-різному. Можна знайти цікавий рецепт, уважно його вивчити, щось додати своє і приготувати кулінарний шедевр.
А можна приготувати з решти продуктів, які знайшлися в холодильнику, нашвидкуруч, і це теж буде дуже смачно, хоча і простіше.
Джерело інформації: https://romasblog.icu/