Доброго дня! Настала довгоочікувана пора великої кількості овочів, і я пропоную приготувати смачну страву — баклажани запечені з сиром і помідорами в духовці.
Готувати баклажани за цим рецептом дуже просто, виходить ситно і дуже смачно. За смаком не скажеш, що в цій страві немає м’яса, вона ситна і чудово підійде для вечері.
У запечені з сиром баклажани можна додати ще свіжої зелені за смаком і улюблених спецій. А їсти їх можна і в холодному, і в теплому вигляді. І так, і так дуже смачно! Усім рекомендую приготувати.
Інгредієнти для запечених баклажанів
- Баклажан — 2-3 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста — 1 штука
- Перець болгарський — 1 штука
- Помідори — 3 штуки
- Майонез — 2-3 столові ложки
- Сир твердий — 150 грамів
- Паприка мелена — за смаком
- Кріп сухий — за смаком
- Сіль — за смаком
- Рослинна олія — для змащування форми
Як приготувати баклажани запечені з сиром і помідорами
1. Баклажани помити, обсушити. Відрізати плодоніжки. Нарізати тонкими кружечками. Форму для запікання змастити рослинною олією і викласти кружечки баклажанів. Злегка посолити і посипати паприкою.
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, спробуйте приготувати запечену курку з ананасами в мультиварці https://mamalena-ua.top/zapechena-kurka-z-ananasami-v-multivarci.html. Цей рецепт вирізняється своєю оригінальністю та простотою. Головне — правильно підготувати інгредієнти, щоб м’ясо залишалося соковитим, а ананаси додавали легку солодкість. Також можна використовувати свіжі трави для прикраси. Вийде неймовірно красиво та смачно.
2. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати довільно, але не дуже великими шматочками, щоб вона встигла пропектися. Розкласти цибулю на баклажани.
3.Болгарський перець помити, прибрати насіння і нарізати на невеликі смужки. Розкласти на цибулю і злегка змастити майонезом. Якщо не любите майонез, його можна замінити на сметану.
4. Помідори помити і нарізати невеликими скибочками. Розкласти на перець.
5. Сир натерти на середній тертці. Посипати зверху помідорів. Трохи посипати сухим кропом. Або можна додати будь-яку свіжу зелень.
6. Шари повторити ще 1 раз. Верхній шар обов’язково має бути тертий сир.
Духовку розігріти, запекти баклажани за температури 180 градусів, протягом 25-35 хвилин.
Смачного!
[title]Готувати баклажани, запечені з сиром і помідорами в духовці, дуже просто[/title]