Баклажани запечені з сиром і помідорами в духовці

Баклажани запечені з сиром і помідорами в духовці

Доброго дня! Настала довгоочікувана пора великої кількості овочів, і я пропоную приготувати смачну страву — баклажани запечені з сиром і помідорами в духовці.

Готувати баклажани за цим рецептом дуже просто, виходить ситно і дуже смачно. За смаком не скажеш, що в цій страві немає м’яса, вона ситна і чудово підійде для вечері.

У запечені з сиром баклажани можна додати ще свіжої зелені за смаком і улюблених спецій. А їсти їх можна і в холодному, і в теплому вигляді. І так, і так дуже смачно! Усім рекомендую приготувати.

Інгредієнти для запечених баклажанів

  1. Баклажан — 2-3 штуки (середнього розміру)
  2. Цибуля ріпчаста — 1 штука
  3. Перець болгарський — 1 штука
  4. Помідори — 3 штуки
  5. Майонез — 2-3 столові ложки
  6. Сир твердий — 150 грамів
  7. Паприка мелена — за смаком
  8. Кріп сухий — за смаком
  9. Сіль — за смаком
  10. Рослинна олія — для змащування форми

Як приготувати баклажани запечені з сиром і помідорами

1. Баклажани помити, обсушити. Відрізати плодоніжки. Нарізати тонкими кружечками. Форму для запікання змастити рослинною олією і викласти кружечки баклажанів. Злегка посолити і посипати паприкою.

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, спробуйте приготувати запечену курку з ананасами в мультиварці https://mamalena-ua.top/zapechena-kurka-z-ananasami-v-multivarci.html. Цей рецепт вирізняється своєю оригінальністю та простотою. Головне — правильно підготувати інгредієнти, щоб м’ясо залишалося соковитим, а ананаси додавали легку солодкість. Також можна використовувати свіжі трави для прикраси. Вийде неймовірно красиво та смачно.

dscn7545.jpg

2. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати довільно, але не дуже великими шматочками, щоб вона встигла пропектися. Розкласти цибулю на баклажани.

dscn7546.jpg

3.Болгарський перець помити, прибрати насіння і нарізати на невеликі смужки. Розкласти на цибулю і злегка змастити майонезом. Якщо не любите майонез, його можна замінити на сметану.

dscn7547.jpg

4. Помідори помити і нарізати невеликими скибочками. Розкласти на перець.

dscn7548.jpg

5. Сир натерти на середній тертці. Посипати зверху помідорів. Трохи посипати сухим кропом. Або можна додати будь-яку свіжу зелень.

dscn7549.jpg

6. Шари повторити ще 1 раз. Верхній шар обов’язково має бути тертий сир.
Духовку розігріти, запекти баклажани за температури 180 градусів, протягом 25-35 хвилин.

dscn7550.jpg

Смачного!

dscn7555.jpg

[title]Готувати баклажани, запечені з сиром і помідорами в духовці, дуже просто[/title]