Ось і прийшов час запасатися абрикосовим варенням на зиму. Думаю, що ніхто не відмовиться зимовим вечором від чашечки гарячого чаю з варенням з абрикосів, адже його люблять як дорослі, так і діти. Його також можна використовувати для десертів, як начинку для пирогів або просто намазувати на хліб.
Абрикоси дуже корисні для організму, особливо для вагітних, літніх і дітей. Для того, щоб зберегти максимальну кількість вітамінів, будемо варити абрикосове варення в мультиварці. У ній немає активного кипіння. Та й готувати в ній одне задоволення. Не потрібно стежити за варенням, щоб воно не пригоріло, не потрібно знімати піну, бо там вона не утвориться. Просто закладаєш у мультиварку абрикоси з цукром, вмикаєш необхідний режим і після сигналу варення з абрикосів готово. Отже, приступимо.
Шоколадний бісквіт – це завжди гарна ідея для чаювання. Ознайомтеся з рецептом на https://ktosnami.icu/shokoladnij-biskvit-u-multivarci.html, щоб дізнатися, як приготувати його в мультиварці без зайвих зусиль.
Інгредієнти для варення
- очищені від кісточок абрикоси — один кілограм
- цукровий пісок — один кілограм
Як приготувати абрикосове варення в мультиварці
Промиємо абрикоси, очистимо від кісточок і дрібно поріжемо. Можна порізати на половинки.
Складаємо порізані абрикоси і засипаємо їх цукровим піском 1:1. Перемішувала я тільки один раз через 30 хвилин, щоб цукор не пристав до дна.
Готуємо в мультиварці в режимі «тушкування» протягом однієї години. Якщо варення будемо заготовлювати на зиму, то після сигналу вмикаємо режим «варіння на пару» на одну хвилину, щоб довести до кипіння.
Розливаємо в стерилізовані банки і закриваємо стерилізованими кришками. Перевертаємо банки догори дном і охолоджуємо.
Абрикосове варення в мультиварці готово! З цієї кількості у мене вийшли дві баночки.